To je to što me zanima!

Metličić: Nisam želio biti zamjena za Kiru Lazarova

Nazvao me menadžer i šokirao da klub želi Kiru, a mene poslati u Zagreb kao zamjenu. Rekao sam da za to nipošto nisam spreman, rekao je Metličić
Vidi originalni članak

Petar Metličić, 33-godišnji bivši hrvatski rukometni reprezentativac i ovoljetno pojačanje slovenskog Celja, otvorio je dušu u razgovoru za slovenski internetski portal Siol. Na novinarsko pitanje kako je tako naglo napustio momčad Ciudad Reala, za koju je s velikim uspjehom igrao punih pet sezona, nekadašnji je kapetan hrvatske reprezentacije odgovorio:
- Ne znam kako bih vam odgovorio na to pitanje. Sve je skupa bilo hitro i neuobičajeno. Koncem prošle sezone produljio sam ugovor. Tijekom ljetnog odmora nazvao me menadžer i šokirao informacijom da klub želi dovesti Kiru Lazarova, a mene poslati u Zagreb kao zamjenu. Ništa mi nije bilo jasno. Rekao sam da za to nipošto nisam spreman, da ću, ako već trebam ići, otići kamo sam želim. U kolovozu sam se javio na pripreme, a trener Dušebajev u oči mi je rekao da računa sa mnom. Par dana kasnije prišao mi je opet menadžer i rekao da su potpisali Lazarova, te da me predsjednik pušta bez odštete kamo god želim. Nisam nisam znao kamo ću, jer bio je već treći kolovoza.
*Mora da se niste osjećali ugodno...
- Naravno, pogotovo stoga jer mi je trener rekao da me treba. Ne znam što se dogodilo nakon toga, kakvi su interesi bili u pitanju. Predsjednik mi se nije želio javiti, a trener mi je govorio da je nemoćan, da nema ništa s tim. Ubrzo su me nazvali iz Celja, jer me trener Noka Serdarušić želio dovesti još prošle godine. Na brzinu smo se dogovorili. Problem je samo bio u tome što su mi u Ciudad Realu dugovali novac. Nisam želio otići prije nego što ga dobijem. To mi je bilo najgore. Ponašali su se prema meni kao da u tih pet godina klubu nisam dao ništa. Kao da nisam postojao. Nisam očekivao da mi naprave spomenik, ali sam očekivao da mi netko kaže hvala i stisne mi ruku, da mi zaželi sreću. Nije se dogodilo ništa od toga. A to boli! Na koncu, jasno mi je da smo mi sportaši samo roba. Nikad ne znaš što će te snaći.
*Odlučili ste se za Celje umjesto za Zagreb. U Hrvatskoj ste zbog toga dobili podosta kritika...
- Navikao sam da "pucaju" po meni. Oni koji me poznaju znaju razloge zašto nisam želio u Zagreb. Celje je ponudilo bolje uvjete, a nisam također želio u Zagreb kao zamjena za nekoga. Da su me stvarno željeli, da su me trebali kao kvalitetno rješenje a ne kao zamjenu za Lazarova, prišli bi mi na drukčiji način, pa bi možda onda sve skupa drukčije i završilo.
- Jedan od glavnih razloga zbog kojih sam došao jesu igrači koje poznajem, i s kojima sam jako dobar. S aklimatizacijom nisam imao nikakvih problema. Osjećam se kao doma.
*Hrvatska je reprezentacija u Slavku Goluži dobila novog izbornika, koji vam je istog trenutka otvorio vrata povratka u reprezentaciju. Imate li namjeru vratiti se?
- Zahvaljujem Slavku, no reprezentaciji sam dao svoje i ne bi bilo pošteno da se vraćam. Ima mladih, poput Buntića i Kopljara, koji su se dokazali u Austriji na Europskom prvenstvu. Hrvatska može bez mene. Svoju ću energiju u potpunosti posvetiti Celju. Reprezentaciji ću, bude li potrebe, biti na raspolaganju pomoći ne neki drugi način.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • zzzbunjola 17.09.2010.

    Pero je kompletan igrac..koji igra u oba smjera..u obrani besprijekorno na halfu,a treba znati da vecinom cuva najbolje igrace drugih ekipa..znaci tu se prvo trosi..pa onda ide u napad..gdje je jako zahvalan i ne trosi puno lopti, a uvijek opasan za obranu...Dok je Kiro recimo bolji napadac,(ukupno ne mogu reci bolji rukometas od Pere) ,stedi se u obrani i ulazi friski u napad...lako je tako...znaci uz njega moras imati jos jednog obrambenog...

  • bogek 17.09.2010.

    na zalost to tak ide, sto si bolji covjek, to losije prolazis... tuzno... Nek mu je sa srecom i daj Boze da se vrati u repku da ga jos gledamo, ak nebude, onda hvala za sve kaj nam je dal!!!

  • Pro-bet-analiza 17.09.2010.

    prolaznost listića 11/13, free listića 2/2, parova 29/31! Uloženo 8500 kn > profit 7330 kn u samo 11 kladiteljskih dana, odnosno 13 listića! Svrati i budi dio naše tima. Analize, parovi, preporuke uloga! Bez toga ništa! Vikend prošao u zelenilu! Pozdrav ;) pro-bet-analiza.bloger.hr

Komentiraj...
Vidi sve komentare