To je to što me zanima!

Metličiću je skoro izbio oko, a sad nam prijeti s Austrijancima

Ma meni se sviđa kada je dvorana puna, bilo to s austrijskim navijačima, hrvatskim ili prije dva dana makedonskim. Bit će puno Austrijanaca i Hrvata, jedva čekam, govori Aleš Pajovič, izbornik Austrije
Vidi originalni članak

Kose i dalje ima malo ili gotovo ništa, ali je brada zato duža nego ikad. Na njegovu nesreću, svim će Hrvatima ostati upamćen samo po jednom. Onom prstu u oko Petru Metličiću na Euru 2004. godine kada smo bili spremni za više od četvrtog mjesta.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Mi smo to riješili odmah tada dok smo igrali zajedno u Ciudad Realu i nosim dobre uspomene iz Španjolske. Baš mi se prije nekoliko dana javio Pero i zaželio mi sreću. Mi smo u dobrim odnosima - kazao nam je Aleš Pajovič vrativši film unatrag punih 16 godina udovoljavajući svakom mediju dobrih 45 minuta.

KREĆEMO U ČETVRTAK Raspored drugoga kruga: Prvo Austrija, a s furijom popodne

Danas se taj 41-godišnji Slovenac nastanio u Grazu, tamo je pet zadnjih godina, a posljednjih osam mjeseci izbornik je Austrije s kojom je u drugi krug Europskog prvenstva ušao sa sve tri pobjede i dva boda. Nije loše za prvi pravi trenerski posao.

- Baš nevjerojatno. Pogotovo za mene koji sam prije ovog posla bio još trener-igrač dvije godine. Znao sam da imamo dobru ekipu, prvih sedam, ali klupa... Nema na njoj puno, tu su mladi koji nemaju iskustva. Međutim, kad Nikola Bilyk i Janko Božović igraju ovako, onda pobijediš.

Malo bi bilo previše ako budete i u četvrtak protiv Hrvatske (18.15)?

- Gledao sam Hrvatsku, igra nevjerojatnu 5-1 obranu s Duvnjakom naprijed, moram nešto smisliti. Sjećam se i ja kad sam igrao, tada je tu bio Vori i nismo vidjeli gol. A napad... Cindrić, Karačić, Dule... Što da kažem. Kandidati ste za medalju, po onome što sam vidio, najveći uz Španjolsku. Imate i nevjerojatne navijače, pogledao sam snimke iz Graza. To daje smisao rukometu, kad vidite kako 6000 ljudi nosi svoju momčadi, to je vrhunac.

EURO 'Kauboji' znaju i posljednjeg protivnika: Česi dobili Ukrajinu!

Lijepe riječi, ali, da... Hrvati su osvojili Graz i obojali ga u crveno-bijelo, planiraju isto napraviti i s Bečom pa biste na domaćem terenu mogli igrati u gostujućoj atmosferi.

- Da. Ma meni se sviđa kada je dvorana puna, bilo to s austrijskim navijačima, hrvatskim ili prije dva dana makedonskim. Bit će puno Austrijanaca i Hrvata, jedva čekam. 

Austrijanci u Bilyku imaju čovjeka koji će zabiti koliko treba (28 zasad u tri utakmice), prva mu je pomoć Božović, a tu su bundesligaška krila Weber i Santos. Što još imate za ponuditi?

- Evo, protiv Makedonije smo odigrali jako dobru obranu 5-1, zatvorili smo njihove mrge na crti od 120 kilograma. Imamo Fabiana Poscha koji može komotno igrati u Ligi prvaka ili Bundesligi, no drugačiji je mentalitet kod Austrijanaca. Oni treniraju, igraju, završe fakultet i zadovoljni su. Sada su osjetili da mogu i iako nam sada dolaze kandidati za medalju, nitko nam ne brani da sanjamo.

Stekli smo dojam da nisu poletjeli puno, ali valja im za svaki slučaj pokazati gdje je prizemlje.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • sitnozubi 16.01.2020.

    ko plitki potok

  • filipcheek 16.01.2020.

    Zar je to bilo 2009? Ne mogu vjerovati da je toliko vremena proslo, imao sam 9 godina, sjecam se tog ruznog trenutka i dan danas.

  • čoviksjuga 16.01.2020.

    Mi ćemo njih pobijedit, a oni će nas prebit.

Komentiraj...
Vidi sve komentare