Sport

Komentari 79

Raspored drugoga kruga: Prvo Austrija, a s furijom popodne

Raspored drugoga kruga: Prvo Austrija, a s furijom popodne

Nakon što su završene sve utakmice grupne faze u skupinama A, B i C te su poznati svi protivnici 'kauboja' u borbi za polufinale. Čekaju ih utakmice protiv Austrije, Njemačke, Češke i Španjolske

Hrvatski rukometaši znaju tko im stoji na putu do polufinala! U drugom krugu će borbu za polufinale započeti protiv domaćina Austrije, a završiti protiv moćne 'furije'. Tako će osim Hrvatske i Bjelorusije u prvoj grupi drugog kruga biti Austrije, Njemačke, Češke i Španjolske.

Nakon dobrih predstava u grupnoj fazi natjecanja i pobjeda protiv Crne Gore (27-21), Bjelorusije (31-23) i Srbije (24-21) sad tek slijede 'prave stvari'. Nakon što su se 'kauboji' prošle godine opekli protiv Brazila (29-26), ovaj će put izabranici Line Červara vjerojatno biti mnogo oprezniji jer su sve momčadi zasluženo u drugom krugu.

Hrvatski rukometaši slave u Grazu pobjedu nad Crnom Gorom

Austrije je domaćin natjecanja - naša se skupina drugog kruga igra u Beču. Na krilima odličnog bombardera Bilyka (23) koji uz pomoć Webera (34) i Božovića (34) nemilo 'buši' protivničke mreže, Austrijanci će pokušati zagorčati život, barem na papiru i po tradiciji, jačim reprezentacijama. No, u drugi krug su prenijeli dva boda i imaju se pravo nadati iskoraku.

O Njemačkoj se ne treba puno pričati jer pa i oni koji rukomet prate samo za velika natjecanja vjerojatno vrlo dobro poznaju tu reprezentaciju. Na golu imaju jedan od jačih dvojaca na prvenstvu - Andreasa Wolffa (28) i veterana Johannesa Bittera (37), a u polju su tu sama velika imena. No, Fath (29) i Gensheimer (33) na ovom prvenstvu nisu ubojiti kao inače te bi 'kauboji' s dobrom partijom mogli srušiti Nijemce.

IHF Handball World Championship - Germany & Denmark 2019 - Group A - Korea v Germany

Tu je i Češka, na papiru najslabiji protivnik Hrvatske u drugom krugu. Veteran i vođa momčadi, Ondrej Zdrahala (36) ima problema s ozljedom pa još nije na maksimumu, a pitanje je i može li biti. Tu je i neugodno krilo Hrstka (29) iz Tatran Prešova, ali i mlada nada Pick Szegeda, Stanislav Kašparek (23). No, u drugom krugu nema slabih protivnika da se ne dogodi 'slučaj Brazil'

I onda, šećer na kraju - Španjolska. Zvjezdana je to momčad - Maqueda (31), Dujshebaev (27), Aguinagalde (37), Fernandez (31), Sole (27) koji iza sebe imaju Pereza de Vargasa (29) Corralesa (28), a prema kladionicama su prvi favoriti za osvajanje Europskog prvenstva. Što više reći? Motivacije neće nedostajati, a prošle godine na SP-u je Hrvatska slavila 23-19 pa je jasno da lijeka za Španjolsku ima.

Još nije poznata satnica koja će se vjerojatno krojiti prema domaćinu, ali zna se koje će dane Hrvatska igrati. Bit će to u četvrtak (16. siječnja), subotu (18. siječnja), ponedjeljak (20. siječnja) i srijedu (22. siječnja). Sve utakmice se igraju u Beču.

Raspored drugog kruga

16. siječnja (četvrtak)

Španjolska - Češka (16)
HRVATSKA - Austrija (18.15)
Bjelorusija - Njemačka (20.30)

18. siječnja (subota)

Bjelorusija - Češka (16)
Španjolska - Austrija (18.15)
HRVATSKA - Njemačka (20.30)

20. siječnja (ponedjeljak)

HRVATSKA - Češka (16.00)
Bjelorusija - Španjolska (18.15)
Njemačka - Austrija (20.30)

22. siječnja (srijeda)

HRVATSKA - Španjolska (16.00)
Bjelorusija - Austrija (18.15)
Njemačka - Češka (20.30)
 

Najčitaniji članci