To je to što me zanima!

'Mi nikad nismo imali igrača za 10 golova. Ziceri? Bolje sada...'

Nezgodna ekipa, oni i Brazil ozbiljne su reprezentacije, u rangu europskih ekipa. Svejedno, ne smijemo bježati od uloge favorita, kvalitetniji smo i ako ćemo biti pravi, bit će to lakša utakmica, kaže Manuel Štrlek uoči Argentine
Vidi originalni članak

Manuel Štrlek igra jako dobro. To kod njega nikad nije upitno. U prvom krugu odličan, jučer protiv Bahreina nešto malo manje, no samo je trebalo napuniti baterije za ono što slijedi. A puni ih mic po mic, kako kaže Lino Červar, cijela Hrvatska.

- Najviše me veseli tih prvih 10-15 minuta i kako je obrana izgledala. Prvi puta onakva na koju koju smo navikli inače. Mogu reći da smo podigli samopouzdanje i da s optimizmom gledamo prema dalje.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Kako je Manuel zadovoljan sa svojom igrom u Egiptu?

- Ovo je kolektivni sport i nisu u prvom planu individualne performanse. Rasporedili smo dosta minuta na sve igrače i možemo biti svi zadovoljni. Osobno sam zadovoljan svojom igrom jer ipak sam imao pauzu od mjesec dana. Naravno, uvijek može bolje.

Ziceri nas malo muče?

- Dobro, bolje da ih promašujemo sada nego kad dođu utakmice na ispadanje.

Do jučer su nam nedostajale i kontre, vama pogotovo kao prvom naprijed.

- Pa i ne bih rekao da ih nije bilo. Zasad, doduše, više lopti dobivaju na desno krilo Čupko i Zlaja, ali mi se uvijek rasporedimo za golove. Nikad nismo imali igrača koji će svaku utakmicu zabiti deset golova i najboljeg strijelca. Mi to raspoređujemo..

Kako ćemo rasporediti snage za Argentinu? U Riju je bilo gusto.

- Da, Dule je zabio onaj sedmerac s istekom vremena. Nezgodna ekipa, oni i Brazil ozbiljne su reprezentacije, u rangu europskih ekipa. Svejedno, ne smijemo bježati od uloge favorita, kvalitetniji smo i ako ćemo biti pravi, bit će to lakša utakmica.

Konkretnije?

- Moramo biti gusti u obrani i stisnuti sredinu. Naravno, i zaustaviti Diega Simoneta koji je njihov ključan igrač, jako lucidan, uvijek teži atrakciji i ne znaš što očekivati od njega. Jučer je Japanu i Pizzaro zabio deset golova.

Nama, nekako smo uvjereni, neće toliko...

Idi na 24sata

Komentari 3

  • Zuki123 22.01.2021.

    Odlaskom Džombe je nestao igrač za 8-10 golova i sigurni izvođač sedmeraca. Jedno vrijeme je to dosta dobro radio Čupić.

Komentiraj...
Vidi sve komentare