Obavijesti

Sport

Komentari 3

'Mi nikad nismo imali igrača za 10 golova. Ziceri? Bolje sada...'

'Mi nikad nismo imali igrača za 10 golova. Ziceri? Bolje sada...'

Nezgodna ekipa, oni i Brazil ozbiljne su reprezentacije, u rangu europskih ekipa. Svejedno, ne smijemo bježati od uloge favorita, kvalitetniji smo i ako ćemo biti pravi, bit će to lakša utakmica, kaže Manuel Štrlek uoči Argentine

VIDEO

Manuel Štrlek igra jako dobro. To kod njega nikad nije upitno. U prvom krugu odličan, jučer protiv Bahreina nešto malo manje, no samo je trebalo napuniti baterije za ono što slijedi. A puni ih mic po mic, kako kaže Lino Červar, cijela Hrvatska.

- Najviše me veseli tih prvih 10-15 minuta i kako je obrana izgledala. Prvi puta onakva na koju koju smo navikli inače. Mogu reći da smo podigli samopouzdanje i da s optimizmom gledamo prema dalje.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Hrvatska nakon Bahreina 05:22

Kako je Manuel zadovoljan sa svojom igrom u Egiptu?

- Ovo je kolektivni sport i nisu u prvom planu individualne performanse. Rasporedili smo dosta minuta na sve igrače i možemo biti svi zadovoljni. Osobno sam zadovoljan svojom igrom jer ipak sam imao pauzu od mjesec dana. Naravno, uvijek može bolje.

Ziceri nas malo muče?

- Dobro, bolje da ih promašujemo sada nego kad dođu utakmice na ispadanje.

Do jučer su nam nedostajale i kontre, vama pogotovo kao prvom naprijed.

- Pa i ne bih rekao da ih nije bilo. Zasad, doduše, više lopti dobivaju na desno krilo Čupko i Zlaja, ali mi se uvijek rasporedimo za golove. Nikad nismo imali igrača koji će svaku utakmicu zabiti deset golova i najboljeg strijelca. Mi to raspoređujemo..

2021 IHF Handball World Championship - Preliminary Round Group C - Croatia v Qatar

Kako ćemo rasporediti snage za Argentinu? U Riju je bilo gusto.

- Da, Dule je zabio onaj sedmerac s istekom vremena. Nezgodna ekipa, oni i Brazil ozbiljne su reprezentacije, u rangu europskih ekipa. Svejedno, ne smijemo bježati od uloge favorita, kvalitetniji smo i ako ćemo biti pravi, bit će to lakša utakmica.

Konkretnije?

- Moramo biti gusti u obrani i stisnuti sredinu. Naravno, i zaustaviti Diega Simoneta koji je njihov ključan igrač, jako lucidan, uvijek teži atrakciji i ne znaš što očekivati od njega. Jučer je Japanu i Pizzaro zabio deset golova.

Nama, nekako smo uvjereni, neće toliko...

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Mvumbi je i dalje zvijezda: Želi ga pola Francuske nakon SP-a
'SHAQ' MOŽE BIRATI

Mvumbi je i dalje zvijezda: Želi ga pola Francuske nakon SP-a

Znam da je ovo posao, ali sve mi je ovo novo. Ne znam još što bih rekao. Uskoro ću odlučiti gdje ću nastaviti karijeru, rekao je pivot DR Konga koji je oduševio sve na SP-u u Egiptu

Nitko ni blizu virtuozu: Balićev rekord dugo će ostati netaknut
NAKLONITE SE MAJSTORU

Nitko ni blizu virtuozu: Balićev rekord dugo će ostati netaknut

Bivši hrvatski rukometni reprezentativac šest puta zaredom našao se u najboljim postavama velikih natjecanja. Sagosen je u Egiptu mogao doći na pet, no prerano je izletio s Norvežanima
Spektakularno finale u Egiptu: Danska ponovno prvak svijeta!
NEVJEROJATNI HANSEN I LANDIN

Spektakularno finale u Egiptu: Danska ponovno prvak svijeta!

Čudesni Hansen, čudesni Landin na golu i Danska je ponovno prvak svijeta! Na koncu su presudile nijanse, ali Danci su zasluženo obranili naslov prvaka svijeta 26-24 i drugi put u povijesti uzeli zlatno odličje