To je to što me zanima!

Mi smo prvaci: Profesor Ivica dobio asistenta u Chamonixu

Najbolji hrvatski skijaši zasjeli su na pobjedničko postolje. Kostelić je pobjedom još više povećao prednost u SK i trenutačno ima 1178 bodova, 475 više od Zurbriggena
Vidi originalni članak

Prdek, najbolji smo!, povikao je Ivica Kostelić i srušio Natka na zemlju.

Valjali su se neko vrijeme po snijegu, a potom je Ivica, u Janičinu stilu, napravio zvijezdu.

- Fenomenalno. Može li bolje od ovoga? Natko je moj najbolji prijatelj i sretan sam zbog njega - rekao je Ivica, koji je potom napravio salto.

Dva naša skijaša pomela su konkurenciju u superkombinaciji u Chamonixu te su ispisali zlatnim slovima najuspješniji dan u povijesti hrvatskog skijanja u Svjetskom kupu.

Zagrljeni su pjevali himnu. Bio je to duet koji će se pamtiti...

- Nakon spusta sam bio ljutit i potajno sam se nadao da mogu uspjeti samo ako sve stavim na kocku i to sam uradio - rekao je Ivica i nastavio:

- Ma nisam zadržao ni onih dva-tri posto koje uvijek imam za slučaj da treba da se izvučem. Išao sam do kraja i isplatilo se.

Definitivno je popravio dojam. I to još kako! Nakon slabog izdanja u prvoj vožnji superkombinacije (bio je tek 24.), oduševio je fenonenalnim slalomom, briljantno je prošao 71 vrata do konačne pobjede u francuskim Alpama. Slavio je u sve tri kombinacije ove sezone, čime je osigurao Mali kristalni globus u ovoj disciplini. Pobijedio je u superkombinacijama u Wengenu i Chamonixu te u klasičnoj kombinaciji u Kitzbühelu.

Zagrepčanin trenutačno ima 1178 bodova u ukupnom poretku Svjetskog kupa. Prvi pratitelj, Švicarac Silvan Zurbriggen, zaostaje 475 bodova.

Naš skijaš postavio je novi siječanjski rekord. Trenutačno je na 999 bodova samo u posljednjih 30 dana.

- To će se teško srušiti - zaključio je Ivica, koji ima 18 pobjeda u karijeri.

Ludi dan uljepšali su Dalibor Šamšal i Tin Široki. Osvojili su 25., odnosno 29. mjesto, te su tako i oni osvojili nekoliko bodova. Uistinu, bio je to najveći dan hrvatskog skijanja...

Janica doletjela iz Zagreba i donijela bratu pobjedu

Nakon sudjelovanja na DamSKI kupu na Sljemenu Janica Kostelić doletjela je u Chamonix. Sletjela je u Ženevu, a potom su je prebacili do francuskih Alpa.

- Janica je moja glavna savjetnica i svaka njezina riječ zlata vrijedi - često ponavlja Ivica Kostelić.

Zajedno su proučili slalom od 71 vrata i nedugo potom naš skijaš doskijao je do još jedne veličanstvene pobjede u Svjetskom kupu. Kombinacija zlata vrijedna...

Svindal: Ivica je osvojio naslov

Gotovo je. Ivica je prvi. Nitko ga neće stići, rekao je Svindal, ali naš skijaš Kostelić se odmah usporotivio:

- Ma ništa još nije gotovo. Moja prednost je odlična, ali ja razmišljam samo o prvoj sljedećoj utrci.

Naredna postaja je austrijski Hinterstoder, već ovoga vikenda...

Ivica ima prednost od 475 bodova u ukupnom poretku

1. Ivica Kostelić 1178

2. Silvan Zurbriggen 703

3. Didier Cuche 673

4. Aksel Lund Svindal 663

5. Romed Baumann 545

Idi na 24sata

Komentari 34

  • alphaBet365 31.01.2011.

    5600 KUNA ZARADA U SAMO MJESEC DANA! 16/21 POGOĐENIH LISTIĆA U SAMO 2 CIKLUSA. drugi tek traje. Svratite i uvjerite se u najbolji kladioničarski tim na blogeru. ANALIZE, PAROVI, PREPORUKE ULAGANJA, KLADIONICE, ZARADA -SVE NA JEDNOM MJESTU! alphabet365 . bloger . hr (spojeno)

  • euca 31.01.2011.

    ma njih dvojica su GENERALI

  • cro10 31.01.2011.

    ma prava smo sportska nacija!!! malo nas je ali rasturamo...svaka cast decki!!! i da izmisle novi sport, i u njemu bi bili u vrhu:)))

Komentiraj...
Vidi sve komentare