To je to što me zanima!

'Mičemo finale LP-a u Portugal kako bi mogli doći i navijači'

Više od godinu dana navijači ne mogu vidjeti momčadi uživo, a finale Lige prvaka vrhunac je klupskog nogometa. Zato mi je drago što smo postigli ovakav kompromis, kaže Aleksander Čeferin
Vidi originalni članak

Uefa je u četvrtak i službeno premjestila finale Lige prvaka između Manchester Cityja i Chelseaja 29. svibnja s istanbulskog stadiona Atatürk na Dragão u Portu.

Krovna europska nogometna organizacija nije željela organizirati završni meč elitnog natjecanja bez navijača, što bi morala da je on ostao u Turskoj jer se ta zemlja nalazi na crvenoj listi za putovanja državljanja Velike Britanije.

POGLEDAJTE VIDEO: Mateo Kovačić

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Više od godinu dana navijači ne mogu vidjeti momčadi uživo, a finale Lige prvaka vrhunac je klupskog nogometa. Zato mi je drago što smo postigli ovakav kompromis. Dogovorili smo se s Portugalom i zahvalan sam njihovom savezu i vladi što su u kratkom roku pristali ugostiti finale - rekao je predsjednik Uefe Aleksander Čeferin.

Postojala je opcija prebacivanja finala u London, ali i tu je došlo do problema zbog restrikcija po dolasku koje Ujedinjeno Kraljevstvo ima prema stranim državljanima, obveznu desetodnevnu karantenu.

Solomonsko rješenje je Portugal, koji je i lani ugostio završnicu Lige prvaka. Tad je finale između Bayerna i PSG-a (1-0) odigrano u Lisabonu, a sad sve seli na stadion Porta. Engleski navijači neće morati u karantenu po povratku kući, a na tribine će ih moći po 6000 iz oba kluba.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • obama terorist 13.05.2021.

    Sta u Portugalu nema virusa? Koliko vidim evo nema ga niti u Italiji jer Nadal Shapivalov gotovo pun stadion navijaca!! Ili je nogometna tribina rizicnija od teniske zbog toga sto je veca😂😂😂

  • kajzanavek 13.05.2021.

    Ok, i to bolje nego Turska. Uostalom osobno mi je glupo da se na početku natjecanja odabere lokacija di se igra finale. Tak postoji šansa da netko bude na domačem terenu u finalu. Pred polufinale dat ekipama da se dogovore di žele igrat finale.

  • davorkull82 13.05.2021.

    u portugalu moze biti navijaca.

Komentiraj...
Vidi sve komentare