To je to što me zanima!

Michael Ballack: Želim biti prvak Europe s Njemačkom

Na prošla dva SP-a Njemačka nije imala dovoljno samopouzdanja. I zato na Euro 2008 moramo ići s jasnim ciljem da odemo do kraja, kaže Ballack
Vidi originalni članak

Na Svjetskim prvenstvima 2002. i 2006., na kojima smo osvojili drugo i treće mjesto, ponašali smo se vrlo suzdržano. A sada mislim da na Euro 2008 moramo ići s puno samopouzdanja. Naš cilj mora biti plasman u finale, rekao je kapetan njemačke reprezentacije Michael Ballack.
Iza veznog igrača Chelseaja je najduža pauza zbog ozljede u dosadašnjoj karijeri. Polako se vraća nogometu i vrlo optimistično gleda prema reprezentativnom ljetu, a istovremeno ima velike ambicije i na klupskom planu.
- Želim osvojiti Ligu prvaka i Europsko prvenstvo! - ispalio je samouvjereni Ballack, kojega očito ne brine pitanje hoće li Njemačka proći skupinu. O Hrvatskoj, Poljskoj i Austriji ne razmišlja previše. Jedino je važno kako će Njemačka izgledati u Austriji i Švicarskoj. A pod Joachimom Löwom, misli Ballack, izgleda bolje nego pod Klinsmannom.
- Nema dvojbe, odveo je momčad prema naprijed. Dao joj je svoj osobni pečat, što se pokazalo odličnim - hvali svog izbornika Ballack.
Komplimentima je Ballack počastio i dvojac svojih mladih suigrača iz reprezentacije. Oduševljen je mogućnostima Bayernovog dvojca Lukas Podolski - Bastian Schweinsteiger.
- Njih dvojica igraju i momčadi u kojoj je jasna podjela na dobre igrače, intenacionalne klase i svjetske vrijednosti. Lukas i Bastian će imati uspona i padova i morat će se time naučiti nositi. Uspiju li, vrlo brzo će se svrstati u ovu posljednju skupinu, postat će igrači najviše moguće klase.
Ballack je ligamente gležnja ozlijedio 22. travnja ove godine, a prošloga tjedna je u utakmici Carling kupa protiv Liverpoola ubilježio povratnički nastup.
- U ovom trenutku vidim svjetlo na kraju tunela, ali moram još puno raditi. Tijekom duge stanke igrač izgubi puno na brzini, okretnosti, snazi, ali i nogometnim vještinama - rekao je Michael Ballack, koji će se u lipnju moći uvjeriti u vještine hrvatskih nogometaša.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • meli 31.12.2007.

    Ma to može odmah zaboravit, prvenstvo je ovaj put HRVATSKO!!!!

  • 24.12.2007.

    Tesko ! Vjerovatno ce trebat dva puta pobjedit HRVATSKU .

  • davor_ 24.12.2007.

    Osvojiti će Njemačka prvenstvo,ali kada tamo ne bude Hrvatske!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare