To je to što me zanima!

Michael Jordan bio mi je suigrač i susjed u zgradi

Kukoč nije jedini Hrvat koji je igrao s Jordanom. Hrvatski košarkaš Mislav Ucović je s Michaelom Hakimom Jordanom igrao u njemačkom Artlandu
Vidi originalni članak

Legendarni Michael Jeffrey Jordan osvojio je šest naslova NBA prvaka, dva olimpijska zlata i mnogo pojedinačnih nagrada u NBA ligi. U njegovoj sjeni i danas živi Michael Hakim Jordan (32), iz Philadelphije, koji košarku igra u Njemačkoj. Nakon što je završio sveučilište u Pennsylvaniji, igrao je po američkim poluprofesionalnim ligama, a zatim u Španjolskoj, Venezueli, Letoniji, Francuskoj, Belgiji i Grčkoj, ali najveću je karijeru ostvario u Njemačkoj. Teško je reći da je ondje stvorio ime jer je, u njegovom slučaju, ime već mnogo ranije “stvorilo njega”.
- Igrali smo zajedno dvije godine. Zapravo, bili smo susjedi. Artland je mali grad i svi su se košarkaši držali zajedno. Živjeli smo u istoj zgradi, on je bio kat ispod mene - prisjeća se hrvatski košarkaš Mislav Ucović, koji je s Michaelom Hakimom Jordanom igrao u njemačkim Artland Dragonsima.
Kaže da je Jordan postao zvijezda čim je stigao.
- Je, odmah su ga svi fotografirali. Gdje god smo igrali, naš bi klub predstavljali kroz njega, uvijek je bio na naslovnicama. Naravno da smo se šalili na njegov račun zbog imena, ali zaista nam je bio najbolji igrač. Playmaker visok malo više od 180 cm, ali nabijen i vrlo brz. Za razliku od mnogih Amerikanaca, ne igra na silu nego je školovan igrač - kaže Ucović te ističe da njegov suigrač nikad nije volio usporedbe s legendarnim Gospodinom Zrakom.
- Htjeli smo ga zvati MJ, kako zovu ‘pravog’ Jordana, ali nikako to nije želio. Zapravo, inzistirao je da ga jednostavno zovemo Mike.

MICHAEL JORDAN, NAJBOLJI IGRAČ SVIH VREMENA
Michael Jeffrey Jordan rođen je 17. veljače 1963. u New Yorku. Bio je novak godine, peterostruki MVP NBA lige, 14 puta All-Star, šest puta prvak i jednako toliko puta MVP finala. Bio je i sveučilišni prvak te dvostruki pobjednik u zakucavanju.
ZVIJEZDA JE POSTAO SAMO U NJEMAČKOJ
Michael Hakim Jordan rođen je 24. lipnja 1977. u Philadelphiji. Lutao je po svijetu, dugo je bio zvijezda samo zbog imena. U Njemačkoj je pokazao da zaista zna i dobro igrati košarku.

U BARCELONI TRENERI SE ZOVU XAVI PASCUAL, PARKER JE UMALO OŽENIO BEJZBOLAŠA
VAŽNO JE ZVATI SE XAVI PASCUAL
Barcelona nije samo nogometni klub nego i košarkaški, rukometni, hokejaški... Trener rukometaša zove se Xavi Pascual, a momčad je uveo u polufinale Lige prvaka. Trener košarkaša također se zove Xavi Pascual, a momčad je doveo do Final Foura Eurolige.
JAMON U SPLITU, JAMONT U CIBONI
Prošle sezone među košarkašima Splita bio je izvjesni Jamon Lucas, no na dresu mu je, u čast pokojnog oca, pisalo Gordon, pa su mnogi mislili da se zove Jamon Gordon. Dodajte “t” na kraj imena i dobijete ime i prezime Cibonine današnje zvijezde.
IME RONALDO PEDUVJET ZA USPJEH
Brazilac Ronaldo krajem prošlog desetljeća bio je najbolji svjetski nogometaš. Nakon njega pojavio se Ronaldinho, koji se zapravo također zove Ronaldo, ali je promijenio ime da bi ga razlikovali od “originala”. Danas je ponajbolji igrač svijeta Cristiano Ronaldo.
EVAN LONGORIA IGRA U MBL LIGI
Zvijezda “Kućanica” Eva Longoria u sportskom je svijetu poznata kao supruga Tonyja Parkera, francuskoga košarkaša iz San Antonija. Dodamo li “n” na kraj njezina imena, dobijemo bejzbolaša Evana Longoriju, koji igra treću bazu za Tampa Bay Rayse.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Rado Wolf 05.05.2010.

    A Zdeslav Mucalo se igrao s Jordanom ringe ringe raja dok su bili djeca.

  • possesed 05.05.2010.

    ..samo je jedan like Mike..

Komentiraj...
Vidi sve komentare