To je to što me zanima!

Mick Schumacher: Vettel mi je ono što je moj otac bio njemu

Sin velikog Michaela, Mick Schumacher (20), nastavio je očevim stopama u Formuli. Stariji Schumacher je bio velika podrška današnjem vozaču Ferrarija Sebastianu Vettelu (32), a on je sad velika podrška njegovu sinu
Vidi originalni članak

Jako ga poštujem. Mnogo pričamo o automobilizmu. Pokušavam dobiti njegove savjete pa ih zatim iskoristiti na treningu. U sportu je puno duže od mene pa mi svaka rasprava pomaže, objasnio je Mick Schumacher (20) odnos sa Sebastianom Vettelom (32).

Mick je mladi vozač Formule i sin Michaela Schumachera. Sedmerostruki svjetski prvak u Formuli 1 bio je velika inspiracija i mentor današnjem vozaču Ferrarija Sebastianu Vettelu na početku karijere. Tradicija dobre suradnje na relaciji Schumacher-Vettel nastavljena je takvim 'očinskim' odnosom Micka i Sebastiana, samo što je ovaj put Schumacher u ulozi 'sina i učenika'.

VOZIT ĆE ZA TATU SCHUMIJA Mick? Isti je tata Schumacher. Jednog dana će biti šampion

- Mislim da je Sebastian meni ono što je moj otac bio njemu. Netko s kim sam blizak i s kime mogu razgovarati o automobilističkom sportu. Neki put nakon vožnje pomislim "u j*bote", ali znam da su to mnoge stvari koje trebam naučiti. Teška vremena nas čeliče - objasnio je mlađi Schumacher. 

Mick se trenutno natječe u Formuli 2, a u nekoliko je navrata ove sezone bio i testni vozač Ferrarija u Formuli 1.

- Ako se u nekom trenutku pridružite Formuli 1 i onda shvatite kako nikada ne ide kako treba, pritisak je ogroman. Postoje situacije koje u potpunosti slome vozača. A osoba koja je to sve već prošla i nadvladala teška vremena može biti podrška u takvim situacijama - zaključuje Mick.

Zasad Schumacher uči u Ferrariju, gdje će njegovo prezime zauvijek biti upisano zlatnim slovima. 

Idi na 24sata

Komentari 10

  • 11.11.2019.

    vettel čim je otišao iz red bulla sve lošiji ne bi se čudio da ode iz ferrarija

  • TamnaZvijezda 11.11.2019.

    Da samo što je Vettel, imao jednog-jedinog, legendu za uzora, a mladi Scumacher, ima prosječnog vozača kakvih se može naći puno.

  • BrankoMihalić_1 11.11.2019.

    Bas je nasao uzora nije ni do koljena ocu

Komentiraj...
Vidi sve komentare