To je to što me zanima!

Mikkel Hansen povlači se iz rukometa zbog stresa: 'Nakon finala SP-a čaša je bila puna'

Prije godinu dana otkrili su mu krvni ugrušak, preselio se u Dansku nakon 10 godina, a tijekom jeseni i za vrijeme Svjetskog prvenstva osjetio je velik pritisak. Odlučio se maknuti na neodređeno vrijeme
Vidi originalni članak

Nakon deset godina u PSG-u, ponajbolji svjetski rukometaš Mikkel Hansen (35) prošlo ljeto vratio se u Dansku i potpisao za Aalborg. No nakon trećeg uzastopnog zlata s reprezentacijom na SP-u odlučio je povući se iz rukometa na neodređeno vrijeme, i to zbog nagomilanog stresa.

Iz njegova kluba priopćili su:

"U dogovoru s svojom užom obitelji, liječnicima i rukometašem iz Aalborga, Mikkel Hansen danas je javio da je bolestan sa simptomima stresa. Dolazi kao reakcija na stres na iznimno tešku godinu za Mikkela.

- Bila je ovo naporna godina za Mikkela, s njegovim prvim krvnim ugruškom u proljeće 2022., preseljenjem u Dansku s obitelji nakon 10 uspješnih godina u inozemstvu, kao i velikom potražnjom i fokusom na njega tijekom cijele jeseni u vezi s prelaskom u Aalborg i konačno Svjetsko prvenstvo 2023. u siječnju - rekao je Jan Larsen, direktor kluba. 

- Nakon povratka kući s finala SP-a pokazalo se da je čaša puna, a zajedno smo napravili jedini pravi izbor, gdje je fokus isključivo na tome da Mikkel dobije potrebno vrijeme i stručnu podršku za oporavak - dodao je Larsen. 

- Radujemo se Mikkelovu povratku, ali trenutačno je najvažnije da se brine za sebe i svoju obitelj - dodao je Larsen.

Trenutno nema dodatnih informacija o situaciji Mikkela Hansena i molimo medije i druge da njemu i obitelji pruže potreban mir i suzdrže se od kontaktiranja s njima.

Unaprijed zahvaljujemo na razumijevanju.

U ime Mikkela Hansena i Aalborg Handballa."

Idi na 24sata

Komentari 9

  • NindžaPijace 08.02.2023.

    Ah, ugrušak, ko bi reko.

  • zd-os 08.02.2023.

    Vidjet ćemo kako će se taj stres manifestirati kada stignu rezultati antidoping kontrole nakon finala,već godinama je javna tajna da je većina današnjih rukometaša na određenim stimulansima i to u dogovoru sa ihf-om kako bi rukomet učinili zanimljivijim i atraktivnijim a zapravo rade lose za sport jer se igra ubrzava i oslanja se samo na fizikaliju i run'n'gun rukomet a otkida se od obrane i pravih haklera a sve kako bi se pogodovalo fizički superiornijim nacijama

  • bizumbazum 08.02.2023.

    Kakav stres. Čovjek ima problema s krvnim ugrušcima. Ugrušci ne nastaju od stresa već zna se od čega...

Komentiraj...
Vidi sve komentare