To je to što me zanima!

Milan na krilima Ibrahimovića, Van Bommelu crveni u debiju

Odigrane su dvije utakmice 22. kola talijanskog nogometnog prvenstva. U obje su slavili favoriti. Lazio doma protiv Fiorentine 2-0 i Milan kod Catanije istim rezultatom
Vidi originalni članak

U 22. kolu talijanskog prvenstva Milan je slavio kao gost protiv Catanije 2-0. Istim je rezultatom slavio i Lazio kod kuće protiv Fiorentine.

"Rossoneri" su do 14. pobjede sezone i sedme gostujuće stigli iako su od 54. minute igrali s igračem manje.  Mark van Bommmel u svom debiju u Seriji A zaradio je crveni karton. 

- Jasno se vidjelo da su igrači Catanije, od trenutka kada je Van Bommel dobio prvi žuti karton, htjeli isprovocirati i njegov drugi. Ne napadam ih zbog toga, ali bilo je preočito - rekao je nakon utakmice Ibrahimović.

No nije to smetalo Milanu.  Pola sata prije kraja utakmice Ibrahimović je napravio veći dio posla, a Robinho zabio za 1-0. Ibra je opalio iz slobodnjaka, a golman Catanije Andujar odbio je samo do Robinha kojem nije bilo teško zabiti. Titulu igrača utakmice Ibrahimović je zaradio u 85. minuti svojim 13. golom u Seriji A.

- Kako god bilo, mislim da bi bilo jako čudno da izgubimo "scudetto". Možemo ga izgubiti samo svojom velikom glupošću - završio je Ibrahimović, najbolji igrač Milana ove sezone.

Lazio je do trijumfa nad Fiorentinom došao dvama golovima Libora Kozaka. Češkom 21-godišnjem napadaču trener Edoardo Reja dao je po prvi put ove sezone povjerenje od prve minute u Seriji A, a ovaj je to objeručke iskoristio. Prvo je u 69. minuti sam izborio penal i realizirao ga, da bi četiri minute kasnije na asistenciju Giuseppea Scullija glavom pospremio loptu u mrežu za konačnih 2-0.

Serie A, 22. kolo:

Lazio - Fiorentina 2-0 (Kozak 69, 73)

Catania - Milan 0-2 (Robinho 58, Ibrahimović 85)

Idi na 24sata

Komentari 11

  • mido91gunit50 30.01.2011.

    FORZA A.S. ROMA ROMA osvaja!!!

  • BlackRonsky 30.01.2011.

    van bommel crveni na debiju..epic fail!!

  • malipatoxx 30.01.2011.

    Gubi Inter...FORZA MILAN..

Komentiraj...
Vidi sve komentare