To je to što me zanima!

Milan po starom: Imaš 31 godinu? Bit ćeš ti dobar...

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Ionako staru momčad Milan navodno planira još upotpuniti 31-godišnjim Fredericom Kanouteom. No dolazila su u Milan puno starija pojačanja...
Vidi originalni članak

Uspjeli smo, David Beckham će odjenuti dres Milana, objavili su iz kluba sa San Sira krajem prošle godine. Napravili su velik posao, marketinški prije svega. I zato nitko nije posebno naglašavao da Beckham ima 33 godine. Milanov liječnički tim testirao je Becksa, nakon čega su uskliknuli:
- On može igrati vrhunski nogomet do 40.!
Možda i može, ali samo možda. Nogometaš od 33 godine je, bez obzira na liječničke procjene, ipak igrač na zalasku. A takve je Milan već navikao dovoditi. Uostalom, ljetos su se pojačali 32-godišnjim Zambrottom i 29-godišnjim Ronaldinhom. Brazilac u ovoj priči izgleda kao klinac od kojeg će jednog dana nešto biti...
Nova akvizicija Milana, kako tvrdi španjolski As, ovoga će ljeta biti Frederic Kanoute. Odličan igrač koji Sevillu već godinama drži svojim golovima, ali Kanoute ima 31 godinu! I pred njim su još maksimalno sezona ili dvije vrhunskog nogometa. Sve više od toga bit će premija, u modernom nogometu napadači od 33-34 godine mogu pomoći, ali malo ih još igra glavne uloge u svojim klubovima. Uostalom, jedan od najvećih u posljednja dva desetljeća, sjajni Zinedine Zidane, s 33 se oprostio od nogometa. On je razmišljao drukčije nego što razmišljaju u Milanu.
Neki će reći da u vrijeme recesije i financijskih tegoba Milan "nasilno" održava dojam glamoura dovođenjem ostarjelih zvijezda kojima u tridesetima cijena pada. Ima i u tome nešto...

CAFU S 33 U MILAN UMJESTO U JAPAN

U ljeto 2003. brazilskog beka zvali su i iz Japana, tamo vole dizati atraktivnost lige dovođenjem veterana koji iza sebe imaju veliku karijeru. Ali Cafu je satkan od posebnih materijala, s 33 godine prešao je iz Rome u Milan i u idućih pet godina odigrao čak 119 utakmica za Milan. Uzeo je naslov prvaka Italije, igrao finale Lige prvaka... Otišao je kada mu je bilo 38.
RONALDO DOŠAO STAR I POTROŠEN
Nakon 13 godina igranja u Europi, Ronaldo je u ljeto 2007. došao pokušati nešto odigrati i u "veteransko utočište". Nije bio toliko star, imao je 31 godinu, ali brojne teške ozljede potpuno su ga "izraubale". Odigrao je 20 utakmica i zabio devet golova.
EMERSON VEĆ DAO SVOJE NAJBOLJE...
Još jedan Brazilac koji je došao u Milan nakon što je najbolje utakmice već odigrao. Bilo mu je 30 kada je u ljeto 2007. došao iz Real Madida. Brzo se ozlijedio, kasnije se nije uspio nametnuti i danas je samo jedan od mnogih u Milanovoj rotaciji. A nekada je bio nezamjeljiv u najboljem Real Madridu u posljednjih 20-ak godina.
IZ INTERA U MILAN KAO 34-GODIŠNJAK
Giuseppe Favalli je samo jedan od onih koji su prešli iz Intera u Milan ili obrnuto. On je crveno-crni dres prvi put odjenuo kada je imao 34 godine. Danas je 37-godišnji veteran i dalje član Milana, igrač koji je u tri godine skupio 50 nastupa.
PANCARO S 32 NA DVIJE GODINE
Nakon šest sezona u Laziju, Giuseppe Pancaro je 2003. došao na San Siro kao 32-godišnjak. Zadržao se dvije sezone, odigrao još po sezonu za Fiorentinu i Torino, pa se oprostio.
ŠEVA, VRATI SE KAD MALO OSTARIŠ!
U Milanu je Andrij Ševčenko postao svjetska zvijezda, ali nije zanimljivo doći na San Siro ako imaš samo 23, koliko je imao te 1999. godine. "Iskupio" se ovoga ljeta, vratio se na mjesto svoje najveće sreće s 32 godine.
RIVALDO STIGAO 'KAO PERSPEKTIVA'
Barci više nije bio neophodan te 2002., uzeo ga je Milan. Još je mlad, ima tek 30, vjerojatno su pomislili Braida, Galliani i društvo. Odigrao je cijelu jednu sezonu pa se pozdravio s ozbiljnim nogometom. Danas mu je 36, lopta se po Uzbekistanu.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • gallaz 24.03.2009.

    Kolko god ti igraci bili stari milan je u zadnjih 6 sezona 3 puta igrali finale lp. . . Tolko o starcima.

  • Trollaš_me 24.03.2009.

    nemam komentara.........

  • MARADONA 24.03.2009.

    to i je bit milanove igre ...to sto ih nitko ne kuzi oni imaju igrace koi su iskusni i svi milanovi igraci su vijesti s loptom imaju odlicne obrambene igrace koi ih drze na svakoj utakmici...i nie nist cudno sto dolazi kanoute on je dobar cvrst igrac i zna s loptom a zna i zabiti...ako u hajduk moze doc rosso a u dinamu bili sokota i balaban a onda moze i igrac kao sto je kanoute...isto kao i henry u barci ...henry ima godina al je idalje igracina...kanoute moze puno toga...FORZA MILAN!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare