To je to što me zanima!

Milun slomio Kubanca i zaradio 10.000 dolara: To mi je možda bila najveća pobjeda u karijeri!

Dobivao sam i prije velike šampione, ali ovo je novi viceprvak svijeta i još Kubanac! Trebao mi je jedan takav uspjeh, jer sljedeća godina je olimpijska, rekao je naš boksački teškaš
Vidi originalni članak

Višestruki hrvatski prvak i olimpijski kandidat u superteškoj kategoriji Marko Milun (26) ostvario je senzacionalnu pobjedu na IBA Champion’s Night - Monaco Boxing Grand Prixu u Monte Carlu! Milun je u meču superteške +92 kg kategorije dominantno pobijedio viceprvaka svijeta s ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva u Taškentu, mladog Kubanca Arzolu Lopeza Fernanda Alejandra (20).

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Milun je dobio pozivnicu za priredbu, a trijumf nad aktualnim viceprvakom svijeta bio je senzacija večeri i jedan od najsjajnijih Milunovih uspjeha u karijeri. Svakako najveći njegov trijumf nakon osvajanja brončanih medalja na Europskom prvenstvu 2018. godine i Europskim igrama u Minsku 2019. godine.

Milun je kubanskog aduta u najtežoj kategoriji doveo na rub prekida i razornim kombinacijama dvaput ga prisilio na brojanje u trećoj i četvrtoj rundi.

Treću, četvrtu i petu rundu dobio je s čistih 5-0, za na kraju sigurnu jednoglasnu odluku sudaca, a meč protiv uzdrmanog kubanskog favorita mogao je završiti i prije zadnjeg udarca gonga. Arzola Lopez dobio je podijeljenom odlukom 3-2 samo prvu rundu.

Marko Milun sjajnim je trijumfom zaradio i pobjedničku premiju od 10.000 dolara (poraženom je pripalo 5000 USD).

- Vjerujem da ću nastaviti pobjeđivati u ovakvom stilu. Ovo mi je možda i najveća pobjeda u karijeri, dobivao sam i prije velike šampione, ali ovo je novi viceprvak svijeta i još Kubanac! Trebao mi je jedan takav uspjeh, jer sljedeća godina je olimpijska i vjerujem da ću nastaviti pobjednički niz i da hrvatska reprezentacija može računati na mene - rekao je Milun za HBS.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • gnojna družina 24.09.2023.

    Bravo ali puno jos rada treba.. ide na silu, noge lete na sve strane, bez balansa..dugo mu je to vec problem nekako sam ocekivao da ce bit bolje. Ko je glledao mec mogao je cut pjetraja kako se dere cijelo vrijeme da se koncentrira i ne sili bzvz.

  • lopta je kockasta 🤣 24.09.2023.

    Top izvedba Miluna. Bravo dečko. Probaj uhvatiti OI. 👍🤝💪

Komentiraj...
Vidi sve komentare