To je to što me zanima!

'Minamino je sjajan nogometaš, ali ne znam gdje će mi igrati'

Sve što smo saznali o Takumiju, puno toga nam odgovara i uklapa se u našu momčad. Njegove tehničke mogućnosti, odluke na malom prostoru, njegova brzina, rekao je Klopp o novom nogometašu Liverpoola...
Vidi originalni članak

Liverpool i Jurgen Klopp su u zimskom prijelaznom roku dobili fantastičnog igrača. Japanac Takumi Minamino (24) je briljirao ove sezone za Red Bull Salzburg u Ligi prvaka i Austriji, ali 'redsi' su ga svejedno doveli za bagatelu. U vrijeme kada se za prosječne nogometaše izdvaja preko 30 milijuna eura, Liverpool ga je ugrabio za samo devet milijuna eura i to zbog velike pogreške austrijskog kluba koji je tu cifru stavio u njegovu odštetnu klauzulu.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

U Liverpoolu se polako pripremaju za njegov dolazak, ali trener Jurgen Klopp ima toliko kvalitetnih napadača da ni sam nije siguran gdje će mu Japanac igrati.

- Na duže razdoblje nam sigurno može pomoći, ali zasad ne znam gdje će igrati. Jedva čekam raditi s njim, ali do njegovog dolaska imaju još tri utakmice i imam još neko vrijeme da razmislim kako će se uklopiti kod nas - rekao je Klopp i prasnuo u smijeh u svom stilu.

Minamino je ove sezone zabio u Austriji zabio šest golova i upisao pet asistencija u 14 utakmica, a u Ligi prvaka je zabio dva gola i triput asistirao u šest utakmica. Riječ je o brzom i eksplozivnom nogometašu, a doveden je kao zamjena za Salaha i Manea. Također može igrati i u veznom redu, ali i tamo je Liverpool poprilično natrpan. No u ovakvom napornom ritmu ozljede su učestale pa je sigurno da će Japanac više nego dobro doći.

- Sve što smo saznali o Takumiju, puno toga nam odgovara i uklapa se u našu momčad. Njegove tehničke mogućnosti, odluke na malom prostoru, njegova brzina, želja za ponovnim osvajanjem lopte, kontrapresing na koji je naviknuo u Salzburgu koji ima sličnu filozofiju kao i mi. Sve je to nešto što nam odgovara, ali vidjet ćemo kako će se sa svime uklopiti kada dođe i počnemo raditi - ishvalio ga je Klopp. 

Njemački trener sada ima slatke brige kako uklopiti Japanca u momčad, ali i izabrati prvih 11. Obzirom na sve veći broj kvalitetnih igrača, to će mu biti sve teži i teži zadatak.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 9

  • bedak11 25.12.2019.

    Ovi stavili odstetnu klauzulu 9 mil i sad im ga liverpool doslovno ukrao. Zasto svi klubovi ne stave na sve igrace klauzulu milijardu eura, pa su barem sigurni da im igrac nece otic za manje nego sto vrijedi.

  • Kapo 25.12.2019.

    Uklopiti će njega Klopp!!

  • rizlafilter 25.12.2019.

    Odlican posao Liverpoola za male novce doveli vrlo talentiranog igraca svaka cast nadam se da ce se dobro uklopit

Komentiraj...
Vidi sve komentare