To je to što me zanima!

Svastika srama: Ministar nudi 20.000 kuna za informacije...

NIJE NAGRADNA IGRA Ministar Vlaho Orepić raspisao je nagradu od 20.000 kuna za sve informacije o počiniteljima koji su na Poljudu prošle godine iscrtali nacistički znak
Vidi originalni članak

Ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić raspisao je nagradu od 20.000 kuna za svaku informaciju o tome tko je krivac za kukasti križ na Poljudu. 

Bivši ministar Ranko Ostojić mjesec dana nakon incidenta objavio je kako je policija na dobrom tragu da riješi slučaj. Trag se očito negdje zametnuo...

U lipnju prošle godine svijet je obišla sramotna slika s poljudskog travnjaka. Huligani su spržili travu i na njoj uoči utakmice Hrvatske i Italije iscrtali znak Trećeg Reicha. 

Hrvatski i talijanski nogometaši nisu imali pojma da prvih 45 minuta trče po nacističkom znaku, a u poluvremenu je nastala prava panika. Pokušali su radnici sve, ali nisu uspjeli zakamuflirati sramotni znak. 

Uefa je kaznila HNS oduzimanjem boda u kvalifikacijama za Euro, s dvije domaće utakmice pred praznim tribinama, a savez je morao platiti i 100.000 eura.

Krivac do danas nije pronađen, a novi ministar unutarnjih poslova javno je raspisao nagradu za informacije koje bi mogle dovesti do počinitelja.

Priopćenje je objavljeno na stranici PU splitsko-dalmatinske.

Priopćenje: 

Temeljem Zakona o policijskim poslovima i ovlastima te Pravilnika o načinu policijskog postupanja, ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić donio je Odluku o javnom raspisivanju nagrade od 20 tisuća kuna za svaku obavijest koja će rezultirati ili doprinijeti otkrivanju i uhićenju počinitelja kaznenog djela "Javnog poticanja na nasilje i mržnju“ iscrtavanjem znaka nacističke svastike na travnjaku Gradskog stadiona Poljud u Splitu. Uz zajamčenu diskreciju, pozivamo sve koji imaju korisne obavijesti o ovom kaznenom djelu da se jave na broj telefona 192, elektroničkom poštom na adresu splitsko-dalmatinska@policija.hr  ili osobno u najbližu policijsku postaju.

Idi na 24sata

Komentari 151

  • pulizg 18.02.2016.

    zake malo ne istrazujete kaj je bilo na tekmi protiv crvene zvezde u kosarci

  • doni986 17.02.2016.

    Da znam ko je i dam mi das 100000 nebi ti druko radite svoj poso ako ste sposobni.

  • Dalmacija u srcu 16.02.2016.

    Ja ne znan zašto vi optužujete Ostojića, pa nema on veze sa svastikom.

Komentiraj...
Vidi sve komentare