To je to što me zanima!

Uefa je dala dozvolu Partizanu: Minuta šutnje za žrtve Oluje...

Zatražili smo to od Uefe i utakmica će početi minutom šutnje, izjavio je glavni direktor Partizana Miloš Vazura. Partizan i Steaua u srijedu utakmicu 3. pretkola LP
Vidi originalni članak

Hrvatska u srijedu slavi Dan pobjede i domovinske zahvalnosti u spomen na 20. obljetnicu Vojno-redarstvene akcije Oluja kojom je oslobođen velik dio okupiranog hrvatskog teritorija od strane srpskih snaga.

Da se Oluja u Srbiji gleda na sasvim drugačiji način, kao dan žalosti zbog protjeranih i poginulih Srba, svima je jasno. No nitko nije mogao očekivati da će se toj strani prikloniti i - Uefa!

Krovna europska nogometna organizacija dozvolila je, naime, minutu šutnje za poginule i protjerane u akciji Oluja uoči sutrašnje utakmice trećeg pretkola Lige prvaka između Partizana i bukureštanske Steaue u Beogradu.

- Zatražili smo to od Uefe i utakmica će početi minutom šutnje - rekao je glavni direktor Partizana Miloš Vazura za agenciju Beta.

Uefa i Fifa glase kao organizacije koje imaju iznimno nizak prag tolerancije na bilo kakve političke poruke. U prilog tome idu odluke o skidanju transparenta "Zapamtite Vukovar" koji je postavljen na Maksimiru uoči utakmice dodatnih kvalifikacija za SP protiv Islanda 2013., kao i rigorozna kazna Josipu Šimuniću.

Istovremeno, nikom nije bio sporan transparent "Srpski Vukovar" na ćirilici koji se vijorio tijekom utakmice Srbije i Hrvatske na Marakani iste godine.

Idi na 24sata

Komentari 63

  • HrvatskiVitez_2 14.08.2015.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 2 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je teža opomena. Ovo vam je treća teška opomena u posljednjih tjedan dana te smo zbog toga blokirali vaš korisnički račun na rok od tjedan dana. Bit će vam ponovno dostupan za 7 dana.

  • LebronPetrovic 05.08.2015.

    Steua je poznata da zabija puno golova na gostovanjima. Neka bude 3:1 za Steau-u !

  • helidon 05.08.2015.

    Francuzi su uvijek bili njihovi..

Komentiraj...
Vidi sve komentare