To je to što me zanima!

Još jedno Linovo iznenađenje: Alilović 'out', Ivan Pešić upada

Lino Červar iskoristio je i drugu izmjenu, na koju ima pravo u prvom krugu EP-a. Uz Ivana Stevanovića odsad će na golu biti golman Meškova, a na tribinama će biti Mirko Alilović
Vidi originalni članak

Mirko Alilović počeo je obje naše utakmice na Europskom prvenstvu, krenuo je u turnir u statusu prvoga golmana, no u trećoj će biti - treći. Izbornik Lino Červar odlučio je u 16 igrača koji će nastupiti protiv Švedske uvrstiti Ivana Pešića, koji je prve dvije utakmice gledao s tribina Spaladium Arene. Uoči Islanda bio je i naš gost u javljanju uživo 15-ak minuta prije početka utakmice, a u utorak navečer imat će pametnijeg posla.

Sjedio je Pešić relativno blizu novinarskih mjesta, pa smo ga sreli i na poluvremenu utakmice s Islandom.

- Peša, ajde, skidaj se - našalili smo se u prolazu.

A on je, naš dobroćudni div iz Senja, samo slegnuo ramenima. Znajući, naravno, što smo željeli reći. I što mislimo o nastupu Mirka Alilovića u prvom poluvremenu ogleda s Islandom. Onom u kojem je imao točno jednu obranu. Iako ga je EHF proglasio igračem utakmice protiv Srbije - što nakon utakmice s pet obrana nije bilo logično ni samom Mirku, pa je nagradu proslijedio Luki Stepančiću, kojem je objektivno i pripadala - Alilović u ove dvije utakmice nije pokazao da je u dovoljno dobroj formi. I zato se odluka o uvođenju Pešića čini logičnom.

Ivan Pešić, uvjerit ćete se to i sami ovih dana, strašno je napredovao u posljednjih godinu, dvije. Nije pretjerano reći da danas spada u samo malo prošireni krug najboljih svjetskih golmana, o čemu svjedoči i klupska situacija. Njegov Meškov, klub iz bjeloruskoga grada Bresta, sve je ambiciozniji, ulaže sve više, a konačni cilj je napad na Final Four Lige prvaka u sljedeće dvije, tri godine. Dakle, plan je značajno se pojačati, a prvi korak bio je - novi ugovor za Pešića. Eto, toliko su zadovoljni njime. Toliko da su mu na stol stavili ponudu dovoljno dobru da Peša odbije dva europska giganta, Vardar i Veszprem.

Navikao je 28-godišnji Ivan ulaziti u turnir kao treći golman, bilo je tako i prošle zime, na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj. Tad je zamijenio Filipa Ivića, ovaj put Alilovića. Koji se, recimo i to, još može i vratiti na gol. Naime, Lino ima pravo na još četiri promjene, a svaki zamijenjeni igrač može se i vratiti u momčad. U drugom krugu Lino ima pravo na još dvije promjene, a posljednje dvije može iskoristiti u eventualnom polufinalu i finalu.

Idi na 24sata

Komentari 92

  • MarijanLončar 16.01.2018.

    Babicu spavas li mirno😂😂

  • 16.01.2018.

    Alilović je za repku katastrofalan i to ne sada na EP-u, nego posljednjih 5 godina, užas...

  • schmeling 16.01.2018.

    Svi dosadasnji Linovi potezi su na mjestu, meni je iznenadjenje bilo sto je Alilovic uopce prvi golman. Golman u pravilu napravi tu potrebnu prevagu, njegove obrane psihicki pozitivno djeluju na igrace, usudio bih se reci da Mirko to nikad nije bio bar ne u kontinuitetu. Lino zna sto radi, to se vidi ali to ne znaci da smo automatski prvaci, nebi bilo lose da napokon prestanemo stavljati nasima teret prvaka na ledja, inace nam fali malo skromnosti.

Komentiraj...
Vidi sve komentare