To je to što me zanima!

Mirko Filipović: Želim se boriti, neću ležati kod kuće

Mirko Filipović poriče da je odustao od američkog UFC-a te da se vraća u japanski Pride, no želi se što više boriti, a ne samo čekati nove mečeve
Vidi originalni članak

Prekrasna atmosfera. Nikada takvo što nisam doživio. Toliko Hrvata na jednome mjestu. Sjećam se kad sam ušao u dvoranu da sam vidio jedan golemi natpis “Koprivnica“. To je bila najbolja atmosfera koju sam ikad imao, započeo je dojmove Mirko Filipović nakon nedavne pobjede protiv Al-Turka u kölnskoj Areni.
Točno u 18 sati Cro Cop se pojavio u svojem kafiću Virage. Iznimno je zadovoljan dojmljivim povratkom na scenu, ali i reakcijama iz - pobijeđenog tabora!
- Što? Al-Turk će se žaliti na prst u oko? Ma to su obične gluposti. To je bio lagan potez da ga nije ni osjetio. Nekoliko sekundi poslije dobio je udarac u glavu i sve je bilo riješeno. Iskreno, osjetio bih da je bio neki kontakt, ali nisam ništa osjetio. Slobodno neka se žali - rekao je 34-godišnji Slavonac iz Privlake.
Nekoliko sati poslije meča pojavila se informacija da je Mirko potpisao za Dream. Dana White, predsjednik UFC-a, izjavio je kako ga je Cro Cop tim potezom “pogodio u oko”.
- Prvo, nisam ništa potpisao. A drugo, je li netko vidio ikakav video s takvom izjavom? Znam samo da sam potpisao na jednu borbu i to sam ostvario. Obojica smo u poslovnom svijetu i znamo čitati ugovor. Nazvat ću ga i riješit ćemo probleme - rekao je naš borac.
Mirko će u rujnu napuniti 35 godina i ne želi čekati previše do nove borbe.
- Ne bježim od Amerikanaca, ali ne želim ležati kod kuće - zaključio je Mirko.
Cro Cop će na zasluženi odmor u trajanju od tjedan dana. Potom će “zasukati rukave” i pripremiti se za novi izazov. I to već 20. srpnja...



'AMERIKANCI MI NUDE VIŠE NOVCA, A JAPANCI MEČEVA'
Američki UFC nudi dvije borbe u recimo 10 mjeseci. Oni imaju dosta svojih boraca i to je praksa kod njih. Ali, meni je to previše za čekati. Ja do Nove godine mogu odraditi dvije do tri borbe za Japance, izjavio je hrvatski borac koji je 16 puta nokautirao svoje protivnike u karijeri.
Bivši nogometaš Cibalije otkrio je još jedan detalj.
- Iako je ugovor koji UFC nudi izdašniji, meni je puno važnije da imam što više mečeva. Jer, ponavljam, ne želim čekati, nego se što više boriti - rekao je Mirko Cro Cop, koji je planetarnu slavu stekao odličnim nastupima u 90-ima na kultnim K1 i Pride turnirima. Posebno ga cijene u Japanu, gdje je 2006. godine i osvojio Prideov Grand Prix turnir pobijedivši u finalu Amerikanca Josha Barnetta.

'MAMA MI SE NE MIJEŠA U POSAO'
Dobio sam na stotine mailova obožavatelja iz Japana. Imam dosta prijatelja tamo koji bi me htjeli vidjeti u ringu. Za Japan sam vezan, rekao je Filipović.
Neki mediji su pisali o tome da mu je majka sugerirala povratak u “zemlju izlazećeg Sunca”.
- Nema nikakve veze s istinom da mi je majka savjetovala da se vratim Japancima. Moja majka se nikako ne miješa u moje poslove - zaključio je Cro Cop.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • SvemoguciTukarak 17.06.2009.

    ma daj molim te dream je pedeset puta slabiji od ufc-a jedna borba u ufc vrijedi ko 4 u dreamu sta doci ce u japan i tuci se sa onim japancima jadnim mirko bojis se ufc-a priznaj vise

  • user_36499 16.06.2009.

    Ako dobro pogledate ovaj turk uopče nije reagira na udarac u oko(slučajni) nego još zamahuje rukom prema mirku,ali ga fula,al kad ga je mirko zveknuo po glavi onda je tek počeo skvičat od boli...ma dajte ljudi,ko je dobio bar jednom prst od oka zna o čem pričam....

  • canon 16.06.2009.

    Mislim da je Mirkec svjestan toga da nema šta tražiti u UFC-eu dok u Prideu ima velike šanse.On se drži one stare izreke \"Bolje u selu prvi nego u gradu zadnji\"

Komentiraj...
Vidi sve komentare