To je to što me zanima!

Mirko Klarić: Hajduk će iduće sezone biti prvak

Bit ćemo toliko moćni da ćemo moći zadržati svoje najveće zvijezde i pojačati se, poželi li to struka, kaže dopredsjednik Hajduka Mirko Klarić
Vidi originalni članak

Napisi o kaosu koji je zahvatio Hajduk na svim razinama nagnale su dopredsjednika Mirka Klarića da se obrati javnosti.
- Nema kaosa, Hajduk ima jasnu perspektivu, pogotovo financijsku, i budući rezultati ovise isključivo o tome hoće li struka naći kvalitetna rješenja. Mi ćemo najkasnije za tri mjeseca biti oslobođeni dugovanja od preko 300 milijuna kuna i imat ćemo sredstva kojima možemo osigurati najjaču i najkvalitetniju momčad Hajduka u slijedećih deset godina. Ovo vodstvo to jamči - tvrdi Klarić. Premda to izrijekom nije želio potvrditi, Robert Jarni izgleda ipak ostaje na klupi.
- Nismo razgovarali o treneru. Jarni je došao kao zamjensko rješenje nakon odlaska Krešića. Ni Krešić ni Jarni nisu sastavljali ni selekcionirali ovu momčad. Kad je Jarni imenovan sezona je već bila propala. Naš zaključak je kako je problem kluba u ovoj sezoni najprije u momčadi, a tek onda u svemu drugom. O tome što je Jarni mogao bolje ili drugačije još ćemo razgovarati. Dva boda više i drugo mjesto bili bi primjereniji renomeu Hajduka, no sadržajno se ništa ne bi promjenilo. Jarni ne može biti, niti je, krivac za sramotne rezultate u ovoj sezoni. Dapače, osigurao je Europu i isprofilirao igrače. Sad znamo tko može, a tko ne može nositi dres Hajduka - kaže Klarić i dodaje kako je cilj slijedeće sezone prvo mjesto.
- Za razliku od prethodnih godina, za to ćemo imati i realno pokriće. Hajduk će financijski i organizacijski moći zadržati bilo kojeg igrača iz ovog sastava, pa tako i Kalinića, Rukavinu, Cernata... A ako struka to želi još ćemo se i pojačati.
Spisak potencijalnih pojačanja trebao bi sastaviti Ivica Šurjak.
- Šurjak i struka predlažu, a mi odlučujemo. On nam mora pripremiti 30 igrača i staviti na stol pojačanja, po nekoliko za svaku poziciju. Mi smo ti koji u konačnici donosimo odluku. Prošla su vremena kad su pojedinci odlučivali. Nismo mi Dinamo. I hvala Bogu da nismo, bez obzira na njihovo sadašnje stanje koje nije loše ni igrački, ni upravljački, ni rezultatski...

PROMOVIRALI NOVE, A IGRAJU U STARIM DRESOVIMA
Hajduk je prije desetak dana promovirao novi pričuvni dres, u kojem je nastupio u Kup ogledu u Maksimiru. No u Kranjčevićevoj su ponovno istrčali u staroj garnituri. Kako saznajemo, razlog je što su pojedinci iz vodstva stopirali dodatne troškove za nove dresove nekolicine juniora, koji su popunili ozljedama prorijeđenu momčad.
- Tko zna hoće li dogodine igrati u Hajduku - navodno je rekao jedan čelnik kluba i simbolično zabio još jedan marketinški auto-gol. Za nepovjerovati je sa koliko se javašluka, provincijalizma i neznanja pojedinci odnose prema Hajduku i njegovim navijačima.

Idi na 24sata

Komentari 19

  • mateoronaldo9 12.05.2008.

    alo kakva je ovo provala, pa nije danas 1. april

  • nogometas05 12.05.2008.

    HAHAHAHAHAHAHA-Stvarno si mi uljepsao kraj ovog teskog dana-ovo treba nominirati za vic godine!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • kika_gnc 12.05.2008.

    isto to su govorili prije početka ove sezone,a gle sad...nakraju su završili na 5 mjesto u hnl..hh

Komentiraj...
Vidi sve komentare