To je to što me zanima!

'Igračicama nismo htjeli ni reći da je trener Aksentijević umro'

Hrvatsku reprezentaciju je vodio na Europskom prvenstvu u Poljskoj 2009., na Svjetskom prvenstvu u Japanu 2010. i na Svjetskom prvenstvu u Italiji 2014., a rezultati su bivali sve bolji...
Vidi originalni članak

Miroslav Aksentijević žensku je reprezentaciju prvi put vodio na Europskom prvenstvu 2009. godine u Poljskoj. Naše su odbojkašice u skupini izgubile od Nizozemske (3-0), Poljske (3-0) i Španjolske (3-2), na koncu bile posljednje 16. na turniru.

Godinu dana kasnije Aksentijević je Hrvatsku odveo na Svjetsko prvenstvo u Japanu, tamo je sudjelovalo 24 reprezentacije, a naše su cure dijelile 17. mjesto. Hrvatska je tada neočekivano pobijedila Kubu (3-0) i Kazahstan (3-0), a bila poražena od SAD-a (3-0), Njemačke (3-0) i Tajlanda (3-0).

U svom drugom izborničkom mandatu, Hrvatska je bila uspješnija, pa se na Svjetskom prvenstvu 2014. godine u Italiji "popela" do 13. pozicije. U prvoj skupini hrvatske su odbojkašice pobjeđivale Argentinu (3-1), Tunis (3-1) i Njemačku (3-2), a izgubile tek od Italije (3-0) i Dominikanske Republike (3-2). U drugom dijelu turnira Hrvatska je bila bolja od Japana (3-2), dok je gubila od Kine (3-0), Azerbajdžana (3-1) i Belgije (3-1).

Najljepše razdoblje hrvatske ženske odbojke Aksentijević je ispisao 2016. godine kada su naše cure osvojile World Grand Prix. Hrvatska je tada odradila čudesan lipanj, na akcijama u Australiji, Peruu i Kazahstanu skupila impresivnih sedam pobjeda uz jedan poraz, pa se iz treće plasirala u drugu jakosnu skupinu.

Hrvatska ženska reprezentacija tužnu je vijest o tragičnoj smrti bivšeg izbornika saznala u Linzu, gdje se naše cure pripremaju za utakmicu 1. kola Zlatne lige protiv Austrije. U velikoj žalosti je Frane Žanić, današnji stručni team manager hrvatske ženske reprezentacije koji je u vrijeme kad je Aksentijević bio izbornik, imao dužnost direktora reprezentacije.

- Teško je u ovom trenutku. Gubitak svakoga čovjeka kojeg poznaješ je težak. Ovo je velika tragedija, a najviše za njegovu suprugu i malenoga Marka - rekao je Žanić.

Najveći uspjeh Aksentijevića s hrvatskim odbojkašicama bio je 2016. godine kada je osvojio Word Grand Prix.

- Radio sam s njim jedan kratak period. Samo lijepih stvari se sjećam. Igračicama nismo ni htjeli reći, ali doznale su, ovako ili onako... Mi smo sada u ovoj teškoj situaciji fokusirani samo na nedjeljni susret s Austrijom - zaključio je Žanić.

Miroslav Aksentijević drugi je mandat na klupi ženske reprezentacije iz osobnih razloga završio 10. rujna 2017. godine, a našu je vrstu tada preuzeo Igor Lovrinov.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • ja1111 25.05.2019.

    R.I.P.😪

Komentiraj...
Vidi sve komentare