To je to što me zanima!

Miroslav Bičanić sa strateškim partnerima preuzima Cibaliju?

'Miroslav Bičanić sigurno ima veliko nogometno znanje, a ako iza njega stoji i ozbiljan kapital onda bi to mogla biti jako dobra priča' kaže Zoran Tomić, drugi najveći dioničar Cibalije...
Vidi originalni članak

Cibaliji najviše nedostaju zdravi spotski rezoni u rukovođenju klubom, kaže nam Zoran Tomić, drugi najveći dioničar vinkovačkog kluba.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Cibalia se nakon sezone provedene u trećeligaškom, brzo vratila u drugoligaško društvo. U Vinkovcima pušu neki drugi vjetrovi, oko kluba vlada pozitiva, a Vinkovčani se planiraju po što bržem postupku vratiti i u Prvu ligu. Tamo gdje prema svemu i pripadaju...


No, u Vinkovcima se i dalje traže novi vlasnici, ali prije svega u klubu se treba provesti kompletna reviziji. I tu se prvo treba vidjeti cjelokupno financijsko stanje kluba. Cibalia će onda krenuti u potragu za novim vlasnicima, a bez obzira na brojne medijske špekulacije, za Vinkovčane je zainteresirana tek jedna grupacija ljudi okuljenja oko renomiranog hrvatskog agenta Miroslava Bičanića i njegovih strateških partnera iz inozemstva.

Bičanić je legenda NK Osijeka i bivši hrvatski reprezentativac, a nakon karijere bacio se u menadžerstvo. Tako je danas agent Marcela Brozovića.

No, prvo slijedi kompletna revizija.

Grad Vinkovci najveći su dioničar Cibalije, na drugom mjestu Zoran Tomić. Bivši trener Cibalije, ali i ugledni odvjetnik.

- Nisam previše upoznat oko događaja u Cibaliji, niti sam s nekime u kontaktu, ali znam kako Grad vodi priču. I kako Gradsko vijeće već dulje vrijeme traži partnera - kaže nam Tomić, pa nastavlja:

- A s time se već ozbiljno kasni, ovakvo upravljanje klubom je neodrživo. Podržavam svako zdravo ulaganje u Cibaliju, svaku ozbiljnu priču, ali ne i ‘kvaziprivatizaciju’.

A hoćete li prodati svoje dionice?

- Ne, za sada se ne želim odreći svojih dionica, nisam zainteresiran za takve stvari.

Poznajete li Miroslava Bičanića i vjerujete li da on sa svojim ljudima može od Cibalije napraviti stabilnog prvoligaša?

- Ne poznajem ga osobno, ali znam kako je bio jako dobar nogometaš. Miroslav Bičanić sigurno ima veliko nogometno znanje, a ako iza njega stoji i ozbiljan kapital onda bi to mogla biti jako dobra priča. Vjerujem da on može vratiti Cibaliju tako gdje pripada, Vinkovci su velik bazen, a klub prate i brojni navijači - završio je Zoran Tomić.

Tko je vlasnik Cibalije?

  1. Grad Vinkovci 55,97 posto
  2. Zoran Tomić 14,28 posto
  3. Vinkovački vodovod i kanalizacija d.o.o. 4,89 posto
  4. Fortis ulaganja d.o.o. 4,13 posto
  5. Polet d.o.o. 3,09
  6. Sport Comapny d.o.o. 1,65 posto
  7. Hotel Villa Lenije d.o.o. 1,55 posto
  8. Mira Bošković 1,22 posto
  9. Čazmatrans Vukovar d.o.o. 1,12 posto
  10. Grupa računa na kojima je uknjižena ista količina vrijednosnih papira 0,83 posto

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 7

  • Samarsa 23.07.2019.

    Svima kojima nisu placali racune dobili udio. Kaze lik prate ih navijaci. Koji to? Onih 50-100 Ultrabalavaca. Stadion za srusiti bio jos prije 10 g . Prvo rijesiti financiranje, infrastrukturu,igracki kadar, akademiju pa onda razmisljati o 1 ligi ovako mislim da bi povratak ponovno bio patnja za sve.

  • Vladek78 23.07.2019.

    Zar ne bi svi dioničari trebali odgovarati za nastali dug kluba

  • nogometas05 23.07.2019.

    Klub postaje teret Gradu koji mjesecno izdvaja cca 500.000 kn, a osim toga jamstva isticu krajem godine i treba se rijesit vruceg krumpira. Podrzavam ideju ali samo da ne bude kao s Rudesom ili Istrom pa da bude jos gore. Sve koji su mesetarili godinama klubom pohapsiti po hitnom postupku, krenuti od zadnje uprave i prvo uhapsit sportske direktore prije svega "legendu Jajduka" Balića koji je ovdje napravio doslovno kaos...

Komentiraj...
Vidi sve komentare