To je to što me zanima!

Miroslav Đukić postao novi izbornik srpske "repke"

Đukiću su nadjenuli nadimak 'srpski Bilić', budući da su obojica bili vrsni stoperi, a i trenerski put im je neobično sličan, gotovo identičan
Vidi originalni članak

Ovo je za mene velika čast. Obećavam da ćemo učiniti sve kako bismo se plasirali na SP, rekao je 41-godišnji Miroslav Đukić nakon što ga je u utorak srpski nogometni savez imenovao izbornikom. Pred mladim trenerom, kojeg su zbog mladosti proglasili 'srpskim Bilićem', nije nimalo lak zadatak. Srbiju je ždrijeb kvalifikacijskih skupina svrstao u grupu s Francuskom, Rumunjskom, Austrijom, Litvom i Farskim Otocima.
- Zadatak je težak jer imamo vrlo teške suparnike. Međutim, moramo pokušati vratiti srpski nogomet tamo gdje mu je mjesto: među najboljim europskim reprezentacijama - ambiciozno kaže donedavni trener Partizana, koji je ovu funkciju napustio čim se pojavila mogućnost da postane izbornik reprezentacije Srbije.
Đukić je potpisao dvogodišnji ugovor. On istječe u siječnju 2010. godine, no postoji klauzula po kojoj se ugovor automatski produžuje za šest mjeseci ukoliko se Srbija plasira na SP.
- Inzistirat ću na agresivnom nogometu kakvog dosad nismo igrali. Inzistirat ću i na zadržavanju maštovitosti i vica u igri, našega tradicionalnog oružja - iznio je svoj plan Đukić, uz dodatak koji potvrđuje da ima jasnu viziju kako postići ono što želi.
- Da bismo u tome uspjeli, trebamo mlade, perspektivne igrače koji će ostaviti srce na travnjaku, s ponosom pjevati himnu svoje države i takvim pristupom vratiti povjerenje navijačima - misli novi srpski izbornik.
Igračku karijeru Đukić je započeo u Mačvi iz Šabca, u kojem je i rođen. Nastavio je u Radu, a 1990. je otišao u Španjolsku. Sedam sezona proveo je u Deportivu, sljedećih šest u Valenciji, a od aktivnog igranja oprostio se u dresu Tenerifea 2004. godine. Snažni stoper Đukić odigrao je 48 utakmica za reprezentaciju Jugoslavije, tj. Srbije i Crne Gore. Trenerski put mu je doista sličan onomu našeg izbornika Slavena Bilića, budući da je vodio srpsku mladu reprezentaciju (kao i Bilić) i jedno kratko vrijeme jedan od dva velika kluba srpskog nogometa (Bilić je nekoliko mjeseci vodio Hajduk).

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare