To je to što me zanima!

Misaki joj 'skuhala musaku': Vekić neočekivano izgubila...

Donna je mirno krstarila prema prvom setu. Do gema u kojemu je servirala za set izgubila je tek šest poena na servisu, stigla do 40-15 i onda - propala. Ispala je s WTA turnira u Osaki
Vidi originalni članak

Nije ove godine Donna Vekić imala puno poraza koje nismo očekivali ni mi ni ona, ali ovaj u drugom kolu WTA Osake bio je baš takav. Vekić je izgubila od Misaki Doi (6-7 (5), 3-6), domaće predstavnice koja je u svoje najbolje vrijeme bila i Top 30, što znači da ima razinu kojom može pobjeđivati i one najbolje. I to je, nažalost, drugi put u četvrtom susretu pokazala na Donni.

Zapravo, gledajući renking, ova joj je pobjeda najveća joj je u ovoj sezoni pa to opet dovoljno govori zašto je trenutno tek na 83. mjestu. No da Osječanka nije napravila ozbiljan propust u prvom setu, teško bi završilo kako je završilo.

Slijedi Wuhan

Donna je mirno krstarila prema prvom setu nakon breaka u petom gemu premda je imala velikih problema sa servisom (tek 37 posto prvog). Do gema u kojemu je servirala za set izgubila je tek šest poena na servisu, stigla do 40-15 i onda - propala.

Doi je osvojila taj gem, pa onda i set kroz tie-break. Početak drugog mogao je sugerirati da je Vekić brzo prošla ta bol jer je povela s 2-0, no ljevoruka Japanka osvojila je šest od sljedećih sedam gemova. Šteta jer očekivali smo da bi Donna možda već i nakon Osake mogla prvi put u Top 20, ali na to će pričekati neki sljedeći turnir. Npr. Wuhan sljedeći tjedan.

WTA Osaka, drugo kolo:

Doi Misaki (Japan) - Donna Vekić (Hrvatska) 7-6 (5), 6-3

Idi na 24sata

Komentari 2

  • 19.09.2019.

    Misaki joj 'skuhala musaku' - Ne razumijem. Može netko objasniti?

Komentiraj...
Vidi sve komentare