To je to što me zanima!

'Mislila sam da nikad neću ući u četvrtfinale na Grand Slamu'

Od prvog meča imam dobru podršku s tribina. To me iznenađuje jer nisam deset puta osvojila ovaj turnir, rekla je Petra Martić i dodala: "Vondroušová? Favoritkinja sam, ali bit će teško"
Vidi originalni članak

Ovo je najbolji dan moje karijere i to sve govori. Čekala sam na ovo otkad sam prvi put izgubila u četvrtom kolu. Bilo je to prije dosta godina. Presretna sam što se moj trud isplatio, rekla je Petra Martić.

Hrvatska tenisačica iz Duća kraj Omiša prvi put u karijeri plasirala se u četvrtfinale nekog Grand Slama pobjedom nad Estonkom Kaijom Kanepi 5-7, 6-2, 6-4 nakon dva sata i 12 minuta igre u četvrtom kolu Roland Garrosa.

UZELA 6 GEMOVA U NIZU Uspjeh karijere Petre Martić: Prvi put u četvrtfinalu RG-a!

Četiri je puta ispadala u osmini finala velikih turnira, jednom na Australian Openu (2018.), dvaput na Roland Garrosu (2012. i 2017.) i jednom u Wimbledonu (2017.)

- Bilo je puno emocija jer smo obje htjele proći dalje. Zato je taj meč išao gore-dolje. Ostala sam u trenutku, razmišljala samo o sljedećem poenu i dala sve od sebe. Bilo je teško, na trenutke sam razmišljala hoću li opet izgubiti četvrto kolo, hoću li ikad proći u četvrtfinale... No uspjela sam se vratiti u meč i fokusirati na svoju igru. To je bio ključ meča - dodala je Martić.

Publika u Parizu podržava našu tenisačicu, koja će nakon Roland Garrosa ostvariti najbolji plasman karijere. Zasad je to 23. mjesto, a može ići i još više.

- Od prvog meča imam dobru podršku s tribina. To me iznenađuje jer nisam deset puta osvojila ovaj turnir - nasmijala se Petra u razgovoru za HRT.

Ulazak među osam ostvarila je na glavnom terenu, Philippe Chatrieru.

- Prije se nisam dobro snalazila na tim velikim terenima, htjela sam lagano biti u sjeni, ali sad uživam igrati na njima.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Polufinale će Martić tražiti protiv Čehinje Markete Vondroušove, 44. igračice na svijetu, koju je Hrvatica dobila u sva četiri međusobna meča. Posljednji put prije nešto više od mjesec dana u finalu WTA turnira u Istanbulu.

- Na papiru sam favorit, ali ona je ostvarila puno pobjeda ove sezone. Očekuje me težak meč, ona igra tenis sličan momu i zato će biti dosta zanimljivo - zaključila je hrvatska tenisačica.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • ante216 02.06.2019.

    Idemo do kraja petra

  • imamalnedam 02.06.2019.

    Nilada cuo za ovu a i ne pratim bas tenis jedino ako igraju hrvati

Komentiraj...
Vidi sve komentare