To je to što me zanima!

'Mislim da su u Norveškoj bili skauti New England Patriotsa'

Teže utakmice za gledati nije bilo već dugo vremena, složile su se legende domaćeg nogometa, Joško Jeličić, Cico Kranjčar i Stipe Pletikosa o prolasku hrvatskog prvaka u Ligu prvaka...
Vidi originalni članak

Nogometaši zagrebačkog Dinama po sedmi put izborili su plasman u Ligu prvaka nakon što su u Rosenborgu odigrali egal s norveškim prvakom Rosenborgom (1-1), i tako sačuvali prednost iz prve utakmice od 2-0.

Utakmicu su u studiju PlanetSporta komentirali bivši reprezentativci Joško Jeličić i Stipe Pletikosa te bivši igrač i trener Dinama Cico Kranjčar.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

'Ovo su bili ragbijaški dueli'

- Dinamo je zaslužio proći u Ligu prvaka, nije bilo lako. Teže utakmice za gledati nije bilo već dugo vremena - bilo je prvo što su legende hrvatskog nogometa uspjele izgovoriti nakon jedne od najneizvjesnijih utakmica Dinama.

- Nije ovo bio onaj razigrani, sigurni Dinamo kao iz prošlih utakmica. Svom srećom bio je tu sjajni Amer Gojak - iskreno je rekao Cico Kranjčar. 

- Čuo sam da su bili ovdje skauti Patriotsa, bili su ovo NFL dueli, Dinamo je jednostavno upao u igru Rosenborga. Ipak, uspjeli su preokrenuti do kraja broj dobivenih duela - slikovito je pojasnio Joško Jeličić.

- U početku su dinamovci bili loši. Jedan korner, drugi korner, gol, psihički pad - rekao je Stipe Pletikosa pa ukazao na velik problem: 

- Obavezno Dinamo mora do velikih utakmica popraviti postavljanje svoje zadnje linije koja se stisne u kaznenom prostoru kao da je u grču i strahu - smatra. 

Gojak i Livaković nosili su Dinamo

- Drago mi je zbog Gojaka jer su ga mnogi vrijeđali nakon prošlosezonskog promašaja protiv Benfice. Sada je pokazao svoju klasu. Amere, ljubimo ti ljevicu, ubio si pauka Hansenu! - oduševljeno je rekao Joško Jeličić.

-  Nakon pogotka Dinamo je krenuo igrati utakmicu kako treba i mirno je doveo do kraja. 

- Jako mi je drago vidjeti kako je Livaković napredovao u zadnjih godinu dana. Ima veliko znanje, volju, ali i skromnost. Raste iz dana u dan.

STIŽE LIGA PRVAKA Bravo, Dinamo! Eurogol Gojaka odveo 'modre' u elitno društvo

DINAMO PUNI BLAGAJNE Bit će love za sve: Svaki klub u HNL-u dobit će tri milijuna kn

Nije se mirisalo na dobro u prvom dijelu 

Nakon 45 minuta na Lerkendal stadionu Dinamo je gubio. Nije izgledalo dobro i komentatori su imali što za prigovoriti.

Joško Jeličić prokomentirao je Dinamo kao neprepoznatljiv, a osobito lošim segmentom smatra duele, naglašavajući one zračne, no veseli ga jedna stvar. 

- Dinamo ne može lošije od ovoga, vjerujem da će sljedeće poluvrijeme biti bolje - rekao je Jeličić.

- Igrači Rosenborga dinamovce "ragbijaški" izguraju u šesnaestercu. Oni se snagom tijela izbore za prostor i to je još jedan problem. 

Ništa zadovoljniji nije bio niti legendarni dinamovac Cico Kranjčar:

- Dinamo nije ušao dobro, nisu bili dominantni u tranziciji prema naprijed. Ponavaljaju se iste greške iz prve utakmice - rekao je Cico i dodao: 

- Zadnja linija mora bolje reagirati, a u napadu se moraju probuditi i drugi, ne samo Petković. Vrijeme je da se usudi i Hajrović i Olmo

FOTO Odgovor na tenk iz Beograda: Parkirali traktor na Maksimiru

S time se složio i Stipe Pletikosa, ali ga je veselio dobar posao Livakovića

-  Dilaver odlazi predaleko u zatvaranjima, ali veseli dobar Livaković - kaže Pletikosa pa pojašnjava: 

- Jedino kroz individualnost Dinamovih igrača će se moći doći do konkretne igre. Kroz jednog Petkovića nije sve moguće, moraju mu pomoći i drugi. Bjelica mora probuditi momčad. Dinamo nije bio spreman na duge lopte Rosenborga kojima oni dolaze do Dinamova gola. 

A s glavnim problemima koje je naveo Jeličić složio se i Stipe:

- Puno je problema, a osobito se ističu  zračni dueli i pasivnost  u zadnjoj liniji koja dozvoljava pritisak Rosenborga.

Jasno je zaključio:

- Dinamo je prestrašen.

No sve se okrenulo u nastavku. "Modri" slave sedmi ulazak u europsku elitu.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • 29.08.2019.

    Čestitke Dinamu na prolazu!Hajrović lani bljesnuo ali se brzo ugasio,mislim da je vriheme da ga se makne iz prve postave (neka malo grije klupu) i neka se posloži u glavi , pukla je njega i njegovu Fatu slava!

  • 28.08.2019.

    Pokušaji Jeličića da bude duhovit stvarno su iritantni.

  • tomicalomica 28.08.2019.

    BBB parkirali traktor u Maksimiru bok te mazo ... VIP limuzina za potrebe pupija i ekipe ako dođu gledat ligu prvaka

Komentiraj...
Vidi sve komentare