To je to što me zanima!

Mjere sigurnosti pojačane za nedjeljni finale u Beču

Austrijske vlasti mobilizirat će 2500 vojnika i još 1200 policajaca uz redovite policijske snage kako bi dodatno osigurali Beč, gdje se igra finale Eura
Vidi originalni članak

Austrijske će vlasti mobilizirati 2500 vojnika i regularnom broju policijiskih službenika dodati 1200 novih kako bi osigurale Beč i mjesto odigravanja finalne utakmice nogometnog EP-a.
Objavio je to glasnogovornik bečke policije Walter Hladik najavivši da će tako uvećana nazočnost organa reda na i oko stadiona Prater te u navijačkim zonama biti i te kako upadljiva.
U Beču se očekuje novi val od 40.000 njemačkih te 15.000 španjolskih navijača.
Treba štititi i ugledne goste. Dolazak su najavili španjolski kralj Juan Carlos i kraljica Sofia, španjolski premijer Jose Luis Rodriguez Zapatero, njemačka kancelarka Angela Merkel i predsjednik Horst Köhler te nekadašnji državni tajnik Sjedinjenih Država Henry Kissinger, inače strastveni ljubitelj nogometa.
Objavljeno je da će bečki zračni prostor nadzirati austrijske zračne snage, a za finalni dan također će angažirati 400-tinjak protuterorističkih stručnjaka obučenih za prepoznavanje i onemogućavanje nuklearnih, kemijskih i bioloških prijetnji.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare