To je to što me zanima!

Tako se bori za hrvatski dres: 'Mini-kockasti' razbili Estoniju

Hrvatska U-21 reprezentacija nakon dva odigrana kola kvalifikacija za Euro 2017. godine ima maksimalnih šest bodova i gol razliku 5-0. Mladi su dobili Estoniju 4-0
Vidi originalni članak

Mlada hrvatska reprezentacija, nakon pobjede protiv Gruzije na startu europskih kvalifikacija, nastavila je lov na Europsko nogometno prvenstvo u Poljskoj 2017. godine. Hrvatska U-21 reprezentacija u drugom je kolu pobijedila Estoniju 4-0 i zasjela na vrh ljestvice ispred aktualnih prvaka Europe Šveđana i Španjolaca.

Junak hrvatske pobjede u Estoniji bio je Mario Pašalić, koji je još jedanput otpao iz A reprezentacije. Umjesto njega su u Baku išli Lešković, Rebić i ostali. S 19 godina igrao je Primeru, s 20 je prvi igrač Monaca, ali Niki Kovaču nije bio dovoljno dobar. Izbornik je to opravdao "brigom za mladu reprezentaciju". Da je Hrvatska u Bakuu i Oslu imala nekog poput Pašalića, tko zna što bi bilo. Danas je Mario pokazao što zna.

Hrvatska koju vodi Nenad Gračan povela je u Estoniji u 22. minuti utakmice. Baš kao u Koprivnici protiv Gruzije, zabio je Antonio Milić. Mario Pašalić povećao je hrvatsko vodstvo u 36. minuti utakmice. Hrvatska je mogla slaviti i uvjerljivije do odmora, ali Kolinger je propustio dobru šansu.

Pašalić je zabio svoj drugi gol u 66. minuti, ovoga puta iz penala. Josip Radošević postavio je konačnih 4-0 u 80. minuti susreta. Nakon dva kola Hrvatska ima šest bodova, tri boda više od Španjolaca i Šveđana koji imaju utakmicu manje od nas. Hrvatska sljedeći susret igra u gositma protiv San Marina 7. listopada.

Hrvatska je izvučena s aktualnim prvacima Europe Šveđanima, Španjolskom, Gruzijom, Estonijom i San Marinom. Po devet pobjednika skupina izravno će izboriti Euro 2017. godine, dok će četiri najbolje drugoplasirane reprezentacije kroz doigravanja u borbu za plasman u Poljsku.

U-19 reprezentacija remizirala s Engleskom

Hrvatska U-19 nogometna reprezentacija odigrala je pripremnu utakmicu uoči kvalifikacija za Euro protiv Engleske. Igrači Ferna Milina remizirali su s vršnjacima iz Engleske 1-1. Ivan Božić zabio je za vodstvo Hrvatske na stadionu Sv. Josipa Radnika u Sesvetama iz penala. 

Konačni je rezultat Joshua Onomah u 71. minuti dvoboja, udarcem u donji kut hrvatskog gola s desne strane. Hrvatska će od 18. do 23. rujna u Puli i Poreču ugostiti Crnu Goru, Mađarsku i Kazahstan te tražiti put u nastavak kvalifikacija.

U-21, europske kvalifikacije:

  • Estonija - Hrvatska 0-4 (Milić 22, Pašalić 36, 66 (p), Radošević 80)

Skupina 6:

  • 1. Hrvatska 6 (2)
  • 2. Švedska 3 (1)
  • 3. Gruzija 3 (2)
  • 4. Španjolska 3 (1)
  • 5. San Marino 1 (3)
  • 6. Estonija 1 (3)

Idi na 24sata

Komentari 142

  • zeleos 08.09.2015.

    nisu se prodali jos u top klubove pa grizu

  • vozi Miško 08.09.2015.

    + za sise.

  • crotec 08.09.2015.

    lako je estoniju, ajd Norvešku i azere

Komentiraj...
Vidi sve komentare