To je to što me zanima!

Mlada zvijezda zarađuje 630 kuna i igra za školu

Jack Wilshere je veznjak Arsenala rođen prvoga dana 1992. godine. Utakmicom u Carling cupu pokrenuo je medijsku lavinu, no on ne priča...
Vidi originalni članak

Tek mu je 16, svakoga tjedna zaradi 75 funti (630 kuna), a pune su ga engleske novine. Jack Wilshere predstavio se u utakmici Carling cupa između njegova Arsenala i Wigana. U gomili nevjerojatnih klinaca bio je najbolji i zaslužio epitet igrača utakmice (Arsenal slavio 3-0). Za nagradu je dobio šampanjac, ali morao ga je pokloniti mami. Sa 16 godina još uvijek ne smije piti alkohol, ali niti voziti.
- Počeo je igrati sa četiri godine, a trener ga je ubrzo priključio momčadi do osam godina - prisjeća se njegov otac Andy, po zanimanju vodoinstalater. Jedino njegovi bližnji smiju govoriti o njemu, do Jackovih izjava je nemoguće doći. Arsenal na taj način štiti svoje mlade igrače. A posebno one za koje čak i na komplimentima škrti Arsene Wenger kaže da je budućnost engleskog nogometa. I idealna nadopuna Cescu Fabregasu u veznom redu Arsenala.
Ovaj klinac jednostavno obožava nogomet. U Arsenal je došao kada mu je bilo devet godina, no nikada se među vršnjacima nije ponašao kao igrač tako velikoga kluba.
- Iako je igrao za Arsenal, Jack nikada nije propustio utakmicu školskog tima. Čak i kada je završio osnovnu školu, dolazio je navijati za svoje suigrače iz školske momčadi - ispričao je njegov školski trener Dan Nearney, koji je dodao i kako je Jack uvijek zabijao ključne golove. Kada god je bilo teško, povukao je čak i za školsku momčad.
- Nevjerojatno je zadovoljstvo gledati ga na najvišem nivou. Uvijek je bio inspiracija svima nama, primjer suigračima... Nemam ni najmanjih sumnji da će Jack jednoga dana zaigrati za englesku reprezentaciju - kaže Nearney i dodaje:
- S njim u momčadi svake smo godine bili prvaci okruga, potom i cijele regije, a ušli smo i među osam najboljih škola u Engleskoj. I to sve zahvaljujući njegovoj genijalnosti.



SIMPSON: MI ODAVNO ZNAMO KOLIKO JE DOBAR
U utakmici protiv Wigana pozornost je na sebe skrenuo i 19-godišnji napadač Jay Simpson, dvostruki strijelac. No Wilshereova partija je bila puno veće iznenađenje. Ipak se radi o dječaku rođenom 1992. godine...
- Jack je nevjerojatan talent. Mi to znamo jer treniramo s njim, a protiv Wigana su se svi mogli u to uvjeriti - rekao je Simpson.

TKO JE JOŠ BLISTAO SA 16?
Jack Wilshere je fantastičan, ali ne i jedinstven, pišu novinari na Otoku. Bilo je i prije njega 16-godišnjaka koji su oduševljavali nogometni svijet, a The Sun je naveo šestoricu.
1) WAYNE ROONEY je zabio gol pet dana prije svog 17. rođendana i postao najmlađi strijelac u povijesti Premiershipa.
2) THEO WALCOTT je za Southampton debitirao sa 16 godina i 143 dana, pa prešao u Arsenal za 12 milijuna funti.
3) JERMAINE PENNANT je 1999. postao najmlađi igrač koji je ikada nastupio za prvu momčad Arsenala. Imao je 16 godina i 319 dana.
4)JOHN BOSTOCK je za Tottenham protiv Dinama na White Hart Laneu zaigrao sa 16 godina i 295 dana.
5) PELE je 1956. imao 15 godina kada je zaigrao za Santos, a sa 16 je već bio prvi strijelac lige i reprezentativac.
6) DIEGO MARADONA je za Boca Juniorse debitirao deset dana prije svog 16. rođendana, a za Argentinu je zaigrao i prije nego je navršio 17.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • z501 14.11.2008.

    a šta će klošar

  • vedran_zgb 13.11.2008.

    vidio sam golove iz ovih njihovih tekmi ove mlade momcadi i to kakvi su to golovi to je nesto prekrasno za gledat...mene se onaj vela nekak najvise dojmio...vjerujem da ce i ovaj mali bit hit u engleskoj...

  • Cromagnon 13.11.2008.

    kakav prestiž... mislim ono... nogometaš kao nuklearni fizičar pa svaka mazga, čitaj neradnik zna trčati po ledini

Komentiraj...
Vidi sve komentare