To je to što me zanima!

Mladi hokejaš (16) preminuo je od jakog udarca pakom u grlo!

Smrtnu je ozljedu dobio tijekom subotnje utakmice pri pokušaju ležećeg blokiranja šuta suparničkog igrača. Pak je pogodio nesretnika Fundytus u prednji dio vrata
Vidi originalni članak

Kyle Fundytus, 16-godišnji branič Dan Wheaton Midgeta, srednjoškolske hokejaške momčadi iz Edmontona, nije preživio posljedice ranjavanja u vratnom predjelu...

Smrtnu je ozljedu zadobio tijekom subotnje utakmice pri pokušaju ležećeg blokiranja šuta suparničkog igrača. Pak udaren golemom snagom pogodio je nesretnika u prednji dio vrata, baš u predjelu jednjaka. Ozljeda je prouzročila srčani udar koji je Fundytusa koštao života.

Na putu do bolnice medicinsko osoblje iz hitne pomoći nastojalo ga je oživjeti kardiopulmonalnom reanimacijum i traheotomijom, odnosno razrezivanjem dušnika.

Mladi je Kanađanin svejedno preminuo tijekom noći, zapravo u ranim jutarnjim satima nedjelje.

- Njegova strast za hokejom ostat će zauvijek u živa našim srcima – priopćili su za potrebe javnosti hokejaševi roditelji, dok su njegovi kolege-učenici žalovali za njim podno memorijalnog zida koji su kreirali u školi.

Tragična nesreća ponovno je, kao što to slične nesreće obično čine, otvorila pitanje sigurnosti hokejaša tijekom utakmica.

Mladi hokejaši imaju žičanu zaštitu na cijelom licu, kao i štitnike na vratu. Oni, međutim, ne sprečavaju od ozljeđivanja pakom pri njegovim velikim brzinama.

Idi na 24sata

Komentari 22

  • dr40 17.11.2011.

    To je u Kanadi sport broj jedan.Kako djete sprijeciti da trenira hokej ako to voli?Svaki sport nosi rizik ali ovaj posebno.

  • NatasaHajnic 17.11.2011.

    r.i.p. neka te dragi bog pozove u kraljevstvo nebesko u vječni život neka te anđeli čuvaju

  • curemisline 16.11.2011.

    pa ti budi sportas, ja nisan hvala bogu

Komentiraj...
Vidi sve komentare