To je to što me zanima!

Mladi košarkaš pomiče granice: Iz srednje u Izrael

Lani je Brandon Jennings prešao u Lottomaticu nakon završene srednje škole. Jeremy Tyler napustit će srednju prije nego će je i završiti
Vidi originalni članak

Jeremy Tyler (17) najtalentiraniji je američki košarkaš svoje generacije. No zbog NBA pravila u najjaču ligu svijeta ne može dok ne napuni 19 godina. Zato je prije nekoliko mjeseci, u dogovoru s ocem Jamesom i košarkaškim guruom Sonnyjem Vaccarom, odlučio napustiti srednju školu godinu prije završetka i započeti profesionalnu karijeru u Europi.
- Pet ili šest momčadi pošteno se zagrijalo. Sastali smo se s nekima od njih i mislim da ćemo prihvatiti ponudu Maccabija iz Haife - rekao je tata James, koji se brine o karijeri svoga sina.
Bez obzira gdje Tyler, 210 cm visoki centar, nastavi karijeru, za transfer će biti zaslužan Vaccaro, čovjek koji je prošlog ljeta doveo Brandona Jenningsa u rimsku Lottomaticu. Jennings je postao prvi košarkaš koji je nakon srednje škole zaigrao u Europi umjesto na nekom od sveučilišta. Vaccaro je također obiteljski prijatelj Kobea Bryanta, kojeg poznaje još otkad je mali Kobe živio u Italiji gdje mu je otac igrao košarku.
Inače, Jeremy Tyler je protekle sezone za svoju srednjoškolsku momčad San Diego High zabijao 28,7 koševa u prosjeku i takva mu je dominacija postala dosadna. Još nije odabrao novu momčad, no obećao je to učiniti do petka, kad će napuniti 18 godina. Na draft će moći tek 2011., a neki ga već sad vide kao mogući prvi izbor. No to će ovisiti samo o tome kako će se razvijati u svijetu profesionalizma, tako daleko od kuće.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • 14.06.2009.

    a zamisli sad da se nedaj bože ozljedi i da mu ta ozljeda upropasti karijeru,a predhodno je odustao od srednje,bez skole si niko i nista momčiću moj

Komentiraj...
Vidi sve komentare