To je to što me zanima!

Mladi košarkaši: Tko god hoće može odmah seliti u Ameriku

Jedina slabost hrvatskih košarka je, kako tvrdi izbornik Brajković ta da se njegovi igrači pogube kada igraju protiv favorita, a prvi test će biti četvrtfinale s Argentinom
Vidi originalni članak

Tko od Hrvata nema ugovor? Odmah nakon SP-a vodimo ih u SAD, govorili su brojni skauti NBA momčadi i sveučilišnih američkih momčadi nakon što su Katić, Barać, Šarić i društvo svladali dotad neporažene Amerikance.

I američki su mediji pomalo u šoku. Bili su sigurni da dobivaju.

- Ma Amerikanci su u panici. Mislili su da će igrati finale s Litvom, a sad će se s njima sastati već u polufinalu - prepričao je ozračje na SP-u igrača do 19 godina hrvatski izbornik Dražen Brajković.

Hrvati su u svakom slučaju senzacija. Na forumima i Amerikanci i Litavci čestitaju Hrvatskoj hvaleći je da igra vjerojatno najljepšu košarku. Iako su uvjerljivo najmlađa momčad na natjecanju. 

- Za razliku od nas, Hrvati su igrali sigurno pametnije. Čestitam, Hrvatska je igrala zaista jako, jako dobro - priznao je američki izbornik Paul Hewitt.

Hrvatska je ipak pokazala jednu slabost. Oscilaciju. Pobjeđuju najbolje, a gube od Koreje. Igraju toplo-hladno.

- To je i normalno s tako mladom momčadi, ali najviše me brine to što moji igrači malo gube u utakmicama koje ‘moraju’ dobiti. Četvrtfinalna utakmica bit će pravi test jer to je susret u kojem, vjerujem, moramo pobijediti - kaže izbornik Brajković.

A u četvrtfinalu, u petak u 20.15 sati, Hrvatsku čeka Argentina.

- Znam da sad svi od nas očekuju zlato, ali to tako baš i ne ide. No svi kažu da u polufinale moraju proći Amerikanci, Litavci, Srbi i mi - zaključio je izbornik.

Barać treći strijelac prvenstva

Nakon prva dva kruga u tri najvažnije statističke kategorije Hrvatska ima barem jednog igrača među pet najboljih. Barać je treći strijelac (18,3 koša), Šarić je treći skakač (12,2), a Katić je peti asistent (4,8).

Idi na 24sata

Komentari 6

  • user_81815 08.07.2011.

    lose 1.plouvrjeme ,valjda ce proradit :) ajmo Katic,Saric,Hezonja,Barac,Ramljak ,Brzoja i ekipa ,ajmo Hrvatska !!!!!!!!!!

  • tenispro 08.07.2011.

    ši-ši bog <3

  • areljano 08.07.2011.

    http://www.lshunter.tv/basketball-live-streaming-video.html ovdje samo kliknite na koji video i gledajte koji hocete mec! na eurosportu je samo SAD-RUSIJA PRIJENOS MISLIM!

Komentiraj...
Vidi sve komentare