To je to što me zanima!

Mladi nogometaši na smrt su pretukli suca u Nizozemskoj

Nasilje nad nogometnim sucima prešlo je svaku granicu na kadetskoj utakmici u Nizozemskoj u kojoj su trojica nogometaša (15 i 16) usmrtili suca udarcima u glavu
Vidi originalni članak

Teška se tragedija dogodila na kadetskoj nogometnoj utakmici u Nizozemskoj. Linijski sudac  Richard Nieuwenhuizen (41) preminuo je nakon što ga je pretuklo nekoliko igrača.

Trojica nogometaša starih 15 i 16 godina uhićeni su u nedjelju navečer pod sumnjom da su ranije toga dana pretukli Nieuwenhuizena neposredno nakon završetka utakmice između njihova kluba Nieuwe Slotena iz Amsterdama i Buitenboysa iz Almerea. Nizozemski mediji navode da su nesretnog suca vrijeđali tijekom cijelog dvoboja, da bi ga nakon posljednjeg zvižduka nekoliko puta udarili u glavu.

Nieuwenhuizen je otišao kući, ali je tijekom večeri prevezen u bolnicu jer se nije osjećao dobro.  Policija je iste večeri uhitila trojicu nasilnih tinejdžera u njihovim domovima u Amsterdamu, a Nieuwe Sloten ih je istodobno izbacio iz kluba i povukao se iz svih natjecanja ove sezone.

U ponedjeljak je policija potvrdila da je Nieuwenhuizen preminuo, a i prije objave nesretne vijesti reagirala je nizozemska ministrica sporta Edith Schippers.

- Apsolutno je zastrašujuće da se takvo što može dogoditi na nizozemskim sportskim borilištima. To više nema nikakve veze sa sportom - kazala je ministrica.

Priopćenjem se oglasio i Nizozemski nogometni savez (KNVB).

''Što napraviti ljudima koji u svakom trenutku mogu iskočiti iz tračnica na nogometnom terenu zato što im se ne sviđa netko ili nešto? Statistike pokazuju da se najviše incidenata među mladim nogometašima događaju u ovoj dobnoj skupini. Očito su to teške godine tijekom kojih pojedini igrači znaju biti bezobzirni'', stoji u priopćenju koje je također izdano prije objave smrti nesretnog suca.

Idi na 24sata

Komentari 55

  • jdn 04.12.2012.

    vjerovatno arapi i crnci jer je tamo vecina takvih. Nadam se da se platini sada izbaciti nizozemsku iz svih natjecanja 100 godina jer nas balkance sigurno bi

  • vedii888 04.12.2012.

    Nek suci su to zaslužili kao npr --(Wolfgang Stark)

  • veron 04.12.2012.

    mislim da bi to mogao biti poticaj igračima u našim-svim ligama..pogotovo u 1 žnl..tu su suci glavni igrači...

Komentiraj...
Vidi sve komentare