To je to što me zanima!

Mladost osvojila deseti naslov prvaka Hrvatske

Vaterpolisti Mladosti osvojili su naslov prvaka Hrvatske nakon što su u četvrtoj utakmici finala svladali Jug 13:11 nakon izvođenja peteraca
Vidi originalni članak

Neizvjesnu utakmicu punu lijepih poteza Mladost je mogla riješiti već u regularnom dijelu, budući da su u trećoj četvrtini poveli sa 6:2. Vaterpolisti Juga uspjeli su vrlo brzo nadoknaditi veliku razliku, te su izjednačili na 6:6. U četvrtoj četvrtini golom Andreia Iosepa mladost je ponovo povela 7:6, ali Dubrovčani su uskoro uspjeli izjednačiti. U poljednje tri minute Mladost je imala nekoliko prilika za postizanje pobjedničkog gola, a najveća je bila pola minute prije kraja kada su imali igrača više.
Izjedančena utakmica nastavila se i u produžecima, a Mladost je samo 26 sekundi prije kraja propustila još jednu veliku priliku. Kod Juga je tada isključen je Bušlje, no izvrsni vratar Frano Vićan odgodio je slavlje Zagrepčana prekrasnom obranom. Nakon produžetaka rezultat je bio 9:9, a naslov prvaka Mladosti je donio vratar Pavić, koji je obranio dva peterca. Ovo je za Mladost 10. naslov prvaka Hrvatske.
Kod Mladosti je najbolji strijelac bio Rumunj Iosep s dva pogotka, dok je kod Juga Bošković postigao čak pet.

BONE JE VATERPOLSKI ALEX FERGUSON

Najstariji sam igrač ovdje, četiri godine čekam na naslov prvaka i ne mogu vam reći koliko sam sretan. Jug je najbolja momčad na svijetu, ali mi smo ih nagazili i pogazili - rekao je nakon utakmice presretni Teo Đogaš.
Trener Mladosti Ozren Bonačić bio je, naravno, istog raspoloženja:
- Mislim da su ove četiri utakmice najviše mogli uživati gledatelji. Presretan sam, stvarno sam presretan.
I Damir Burić nije skrivao osjećaje, a posebno se veseli Final Fouru Eurolige:
- Ovo je stvarno fantastičan doživljaj. Dokazali smo da smo odlična momčad, ispunili cilj koji je predstavljen pred nas uoči sezone i sada potpuno rasterećeno odlazimo na Final Four.
Vratar Josip Pavić bio je junak utakmice, a kao najzaslužnijeg za pobjedu vidi trenera Bonačića.
- Bone je vaterpolski Alex Ferguson. Što se nas tiče, nek nas trenira do kraja života. Samo on zna s ovom momčadi.
Trener Juga Emil Nikolić čestitao je Mladosti na pobjedi:
-Bili su bolji taman za ova dva peterca koja su na kraju i presudila - mišljenja je Nikolić, dok Mile Smodlaka razlog pobjede Mladosti vidi u treneru Bonačiću:
- Ne znam šta je Bone napravio, ali stvorio je stvarno odličnu Mladost. Mi smo odigrali najbolju utakmicu do sad, ali Mladost je bila bolja. Zasluženo je slavila i ja im čestitam na tome. (ng)

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Baki 01.05.2008.

    bravo sudci!

  • rony1a 01.05.2008.

    Bravo za Mladost.Nadam se da će se ta dva kluba naći i u finalu Lige prvaka.

Komentiraj...
Vidi sve komentare