To je to što me zanima!

Moćna Danska gazi sve pred sobom! Razbila nedorasli Čile

Rukometaši Danske uvjerljivom 39-16 (22-4) pobjedom protiv Čilea u skupini C u Kopenhagenu započeli su svoj nastup na Svjetskom prvenstvu kojemu su sudomaćini uz Njemačku...
Vidi originalni članak

Danci su potpuno uništili Čileance, otupili im sve oštrice na samom početku utakmice, a ostalo je sve išlo svojim tijekom. Nevjerojatno je da su Čileanci u prvome dijelu zabili samo četiri gola, a u usporedbi s Danskom izgledali su kao osnovnoškolci.

Casper Mortensen s osam i Mikkel Hansen sa sedam golova predvodili su Dansku do pobjede protiv nedoraslog suparnika u čijim se redovima istaknuo Rodrigo Salinas s četiri pogotka.

Danci su pokazali nevjerojatnu moć i s pravom nose ulogu jednih od glavnih favorita za osvajanje Svjetskog prvenstva. Čvrsta obrana, munjevite kontre i Mikkel Hansen koji ima oči i na leđima.

To je bio ključ danske igre u prvoj utakmici, a upravo će im to biti potrebno i za nastavak natjecanja ako žele u paklenoj konkurenciji doći do naslova. Kvaliteta i moć su tu, sad to samo treba prikazivati na parketu. Danci izgledaju zaista zastrašujuće, a na krilima svojih navijača svatko tko im se suprotstavi imat će nemoguću misiju.

Ranije u četvrtak je u prvoj utakmici 26. Svjetskog prvenstva drugi domaćin Njemačka u dvoboju skupine A u Berlinu svladala Južnu Koreju sa 30-19 (17-10). Uwe Gensheimer je sa sedam golova bio najefikasniji u sastavu njemačke, dok su Tan Kang i Dong Hyun Jang postigli po četiri pogotka za Južnu Koreju.

Hrvatska će svoj susret 1. kola skupine B u Münchenu igrati u petak od 18 sati protiv Islanda.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • SirSean 11.01.2019.

    Sport C kategorije koji ozbiljno igra 8 zemalja

  • Prki600 11.01.2019.

    Ovo je vrhunac,pa urednici nagradite čovjeka,bar je sport o kojem treba pisati pogodio.

  • arow 11.01.2019.

    Nakon prve utakmice,bas ti je clanak

Komentiraj...
Vidi sve komentare