To je to što me zanima!

Modrića i društvo prozivaju na ozbiljnost, Šahtar po novi skalp

Real Madrid večeras igra utakmicu petog kola Lige prvaka, a pobjeda nad Šahtarom osigurala bi mu prolaz kolo prije kraja. Kod kuće je šokantno izgubio 2-3
Vidi originalni članak

Aktualni španjolski prvak i najtrofejniji klub Lige prvaka Real Madrid večeras će protiv Šahtara (18.55) tražiti pobjedu koja bi im osigurala nokaut fazu natjecanja kolo prije kraja grupne faze. 

POGLEDAJTE VIDEO: Redizajnirani Santiago Bernabeu

  Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Od prve minute trebao bi zaigrati i Hrvat Luka Modrić koji je jedina svijetla točka u madridskoj momčadi zadnjih nekoliko utakmica. Danas se pojavio i na Marcinoj naslovnici što bi nam moglo sugerirati da će zaigrati od prve minute, no kad znamo da je na slici s Iscom koji ni ove sezone nije u planovima Zizoua, ta je priča na klimavim nogama.

Prva asocijacija na Ligu prvaka - Real Madrid. S 13 'klempavih pokala' u vitrinama s pravom se nazivaju kraljevskim klubom. No, ove sezone stvari su daleko od idealnih.

Madriđani igraju toplo-hladno, a srećom po njih tek je početak sezone pa imaju dosta vremena za popraviti stvari. Ipak, moraju biti iznimno oprezni jer sljedeće utakmice mogle bi odrediti sudbinu treneru Zinedineu Zidaneu pa i nekim igračima.

U slučaju poraza od Šahtara stvari bi se za Real bitno zakomplicirale uoči utakmice s Borussijom Mönchengladbach, a iako na prvu ove dvije prepreke zvuče smiješno za jedan Real Madrid, onaj tko je gledao Madriđane ove sezone zna da ovo nisu bezazleni protivnici u ovom trenutku. 

Mönchengladbach ove sezone igra odličan nogomet u Ligi prvaka i domaćem prvenstvu. U domaćoj utakmici rano su zabili dva gola i poveli 2-0 da bi sigurnu pobjedu ispustili u zadnjim minutama utakmice (Casemiro 87', Benzema 90+').

BAYERN PROŠAO Modrić i Real pogurali Inter prema ispadanju iz Lige prvaka, Atalanta je srušila Liverpool!

Današnji protivnik bio im je još snažnija 'nagazna mina'. Šahtar je iskontrirao Madriđane u prvoj utakmici i nakon prvog poluvremena na zamjenskom Valdebebasu vodio 3-0 nakon tek 45 minuta utakmice. Real se golovima Modrića i Viniciusa vratio u utakmicu, ali Šahtar je do kraja uspio sačuvati prednost i odnijeti pobjedu, zasad jedinu u ovoj sezoni Lige prvaka.

Real je ove sezone ušao u Ligu prvaka gore nego ikada pa se nakon tri uvodna kola našao u nezavidnoj situaciji sa samo dva osvojena boda. Gostujuća pobjeda protiv Intera donijela je određenu dozu samopouzdanja koje se ipak poljuljalo nakon domaćeg poraza od Alavesa (1-2) u španjolskom prvenstvu. 

STERILNI KRALJEVI Kud plovi ovaj brod? Alaves je svladao Real usred Madrida

Zidane će i danas biti uskraćen usluga Sergija Ramosa koji je, uz dužno poštovanje prema ostatku momčadi, karika bez koje Real Madrid nije ista momčad. Valverde i Carvajal još nisu oporavljeni, a u zadnjoj utakmici s Alavesom probleme u koljenu osjetio je Eden Hazard, čovjek koji je za igranja u 'kraljevskom klubu' više puta bio ozlijeđen (devet), nego što je zabio golova (tri).

ZIDANE U PROBLEMIMA Hazard ponovno ozlijeđen: Nema ga najmanje tri tjedna

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare