To je to što me zanima!

Modriću srce puca zato što je njegov Zadar u trećoj ligi...

ZADRANI Dali su tri igrača u prvih 11 reprezentacije plus izbornika, a klub je potonuo na najniže grane u povijesti. Danas je klub na "aparatima"
Vidi originalni članak

Tužno da ne može biti tužnije. Kad samo vidite koliko je Zadar reprezentativaca dao, a situacija u klubu, pa i gradu, što se tiče nogometa, je užasna, rekao je Marijan Buljat, bivši reprezentativac.

Mala Bruška kraj Benkovca dala je izbornika Čačića, Zaton Obrovački Luku Modrića, Nadin Šimu Vrsaljka... Zadarsko zaleđe danas u prvih 11 Hrvatske ima tri igrača, osim Luke i Šime, tu je Danijel Subašić. Danas, klub je na “aparatima”, a nogomet na margini.

- Djeca su nam pobjegla, izgubili smo bazu koju smo imali, to je najveći problem. Deset godina smo bili poznati po domaćim igračima, a gledajte kako je danas... Svi pričaju o gradnji stadiona, a nitko o kampovima za djecu. Treba napraviti kamp da bi djeca imala gdje trenirati. Što će nam stadion ako nema na njemu tko igrati - rekao je Ferdo Milin, izbornik U-19 reprezentacije.

Još od Josipa Skoblara Zadar je bio poznat po vrhunskim talentima. Jedan od njih je i Marijan Buljat. Nažalost, ni on ne vidi neke nove Buljate, i Modriće...

- Zadarsko područje je uvijek davalo sjajne igrače. Danas je situacija katastrofalna. Pričam često s Lukom, Subašićem, Vrsaljkom o situaciji u klubu, gradu. Pitaju kako je... Srce nas boli kad vidimo kamo ide naš klub. Tu smo svi počeli igrati, ipak je to naša prva ljubav, ali ovo danas nema smisla - kaže Buljat.

Nogomet u gradu polako se gasi, a vrlo rijetki pokušavaju nešto napraviti. A morat će. U suprotnom, Stipe Perica ostat će upamćen kao posljednji Zadranin koji se afirmirao u matičnom klubu.

- Djeca odlaze u Rijeku, Hajduk, Dinamo... Treniraju u Škabrnji jer imaju prekrasan travnjak. Osim reprezentativaca, Zadar je izbacio Tomasova, Santinija, Pericu, Livakovića. Moramo se zapitati kako vratiti djecu. Nemaju gdje trenirati. Kakvi stadioni, pričamo o kući, a nemamo temelja. Umjesto na nogomet, djeca su po kućama, igraju PlayStation, zabavljaju se mobitelima, a igrališta su prazna. Nije dobro, bojim se za budućnost - zaključio je Milin.

Šteta, jer dvostruki osvajač Lige prvaka, Luka Modrić, izdanak je te, nekad sjajne škole...

Idi na 24sata

Komentari 39

  • stbbb 02.06.2016.

    kad si modricu skrtice zao sta nepomognes imas previse novca.

  • bare000 01.06.2016.

    pa nije lud da kupuje nesto sto je sustavno pljackano godinama!!!

  • justEd 01.06.2016.

    nek im pomogne

Komentiraj...
Vidi sve komentare