To je to što me zanima!

Mogu bez Benka: Rijeka Splitu uvalila četiri gola na Kantridi

Nogometaši Rijeke prekinuli su lošu seriju protiv Splita svladavši ga na Kantridi s uvjerljivih 4-1. Zabijali su Anas Sharbini i Krstanović, a Kramarić je zabio dva gola
Vidi originalni članak

Istina je da nam ne ide baš u derbijima. Nismo puno dobili u njima, ali nismo puno ni izgubili. Moramo poraditi na agresivnosti i popraviti pobjednički mentalitet, rekao je Matjaž Kek uoči današnjeg derbija sa Splitom u 24. kolu Prve HNL.

Nakon što je redovno gubila protiv momčadi iz gornjeg dijela ljestvice, Rijeka je konačno došla do pobjede, 'pomevši' Split s uvjerljivih 4-1.

Kekova momčad bila je puno bolja momčad od 'crvenih', koji su se morali pomiriti s prvim porazom od Riječana nakon četiri pobjede i jednog remija.

Rijeci ipak nije teško pao odlazak Leona Benka te je pokazala da ima još raspoloženih napadača, koji su večeras napravili odličan posao. Vodstvo domaćinu donio je Anas Sharbini u 26. minuti pucavši s 20 metara, a lopta je čudno odskočila i prevarila golmana Zagorca. S 1-0 se otišlo na odmor, a u nastavku je počela golijada.

Andrej Kramarić je u 49. minuti povisio na 2-0 iz drugog pokušaja, nakon što je Zagorac prvo obranio njegov zicer. U nastavku akcije Sharbini je s ruba 16-erca pucao, a na putu do gola Krama je skrenuo loptu u mrežu.

Odmah u sljedećem napadu Split je na drugoj strani ekspresno smanjio na 2-1 golom Rocea glavom. No gosti su opet imali dva gola minusa nakon 77 minuta kad je svojim drugim golom Kramarić povisio na 3-1. Krama je naletio na odbijanac te pospremio loptu u praznu mrežu.

U 83. minuti gosti su ostali bez golmana nakon što je Zagorac u 16-ercu srušio Sharbinija i skrivio penal. S bijele točke je bio precizan Ivan Krstanović, koji je zabio Ivici Križancu, koji je zbog obavljenih izmjena morao navući rukavice.

Rijeka se privremeno približila Hajduku na dva boda, a Split je pao na šesto mjesto.

Idi na 24sata

Komentari 61

  • Indeficienter 03.03.2014.

    Bravo Rijeko...samo tako dalje :D

  • Sir Alan B'Stard 02.03.2014.

    ja sam mišljenja da im je bolje bez benka. naime, benko je takav tip igrača koji konstantno traži loptu u šesnaestercu, a još kad mu krene, tj. kad postane najbolji strijelac momčadi, napadačke akcije se uglavnom fokusiraju i svode na traženje njega. to postaje pravilo koje utječe na momčad u psihološkom smislu. benko je dobar za statične, a time i malo slabije ekipe koje nemaju širi izbor napadačkih akcija. krama je, pače, drukčiji tip centarfora... njega se može vidjeti svukuda, kako u 16m, tako i izvan 16m. prilagodljiviji je od benka, s njim u ekipi napad dobija na raznovrsnosti, igrači iz drugog plana postaju opasniji, a s time se razvija i samopouzdanje cijele ekipe. rijeka je kvalitetna ekipa i bez benka će njena kvaliteta više doći do izražaja.

  • UsTaSa_3 02.03.2014.

    kramaric je jako dobar igrac, bit ce u buducnosti nositelj reprezentacije

Komentiraj...
Vidi sve komentare