To je to što me zanima!

Moj najdraži koš karijere: Dao sam joj 'felša' i ušla je u koš...

Planinić je uhvatio loptu nakon promašenog slobodnog bacanja, napravio je korak udesno i šutnuo. Letjela je 22 metra te ušla sa zvukom sirene u koš za pobjedu Efesa
Vidi originalni članak

Kad sam bacio loptu, pomislio sam da smo opet izgubili, ali onda sam shvatio da ima dobar smjer i da bi mogla ući, ispričao je Zoran Planinić, autor “najluđega” koša ove sezone.

Milano je imao dva poena prednosti i slobodno bacanje tri sekunde prije kraja, no Langford je promašio. Planinić je uhvatio loptu, učinio korak udesno, bacio je preko cijelog terena i pogodio od ploče za pobjedu Efesa 61-60, prvu u Top 16 fazi Eurolige.

- Ovo mi je možda najdraži koš u karijeri! Nadam se da će i klubu i meni preokrenuti sezonu - rekao je Planinić jutro poslije.

- Ma mislio sam da je tri razlike i da će me faulirati, zato sam učinio korak udesno, htio sam im pobjeći. Dao sam joj ‘felša’ ravnajući se prema semaforu - otkrio je Zoka.

Nije mu prvi put u karijeri da je zabio s ove udaljenosti. U NBA ligi sličan koš zabio je protiv Utah Jazza, no bilo je to sa sirenom u trećoj četvrtini, kad su Netsi već uvjerljivo vodili.

- Ne treniram posebno takve šutove, ali u svakom klubu često ostanem nakon treninga malo pucati i kladiti se sa suigračima. Nekad izgubim, nekada dobijem - smije se Zoran. 

Njegov ludi koš vjerojatno će obilježiti cijelu sezonu, no Krunu Simona zbog izvedbe protiv Žalgirisa u pobjedi svog Lokomotiva proglasili su igračem kola u Euroligi.

- On igra konstantno. Lijepo ga je gledati, uvijek sam volio njegovu igru. Imam iskustva s trenerom Pašutinom i znao sam da će se uklopiti - kaže Planinić, koji je u redovitom kontaktu s Bojanom Bogdanovićem i Lukom Žorićem, rivalima iz Fenerbahçe Ülkera.

- Rasporedi su nam suprotni, ali nađemo se na kavi ili na večeri. Nema puno vremena jer je raspored vrlo gust. Turci bi trebali više izlaziti u susret euroligašima - požalio se.

Upravo je Bogdanović jedan od razloga zbog kojih je Zoka završio reprezentativnu karijeru.

- Reprezentacija je sad Bojanova momčad, ja tu više nemam što tražiti. Pogotovo nakon četvrtog mjesta u Sloveniji. Mojim povratkom ne bi puno dobila, a mogla bi izgubiti. Ne, sigurno više neću igrati za reprezentaciju - odlučan je 31-godišnji Planinić.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • japanokinez 28.01.2014.

    Planinić je uhvatio loptu, učinio korak udesno, bacio je preko cijelog terena i pogodio od ploče za pobjedu...Od ploče?????? Meni se učinilo da je pogodio "bez kosti" ili u najgorem slučaju sa malo kosti.

  • torcida_dinamo 26.01.2014.

    Kako i Kecman u Areni

  • no_name_7 26.01.2014.

    ma strasno... igro sam na efes i vidim napeto ! i reko idem upalit stream i tamam upalim i efes sjebe i ovi imaju dva slobodna 3s prije kraja... vec sam bio prekrizio par kad ono ovaj najmjerno fula slobodno, a Planinic skine ovakvu tricu ! Prebrutalno

Komentiraj...
Vidi sve komentare