Obavijesti

Sport

Komentari 16

Moj najdraži koš karijere: Dao sam joj 'felša' i ušla je u koš...

Moj najdraži koš karijere: Dao sam joj 'felša'  i ušla je u koš...
2

Planinić je uhvatio loptu nakon promašenog slobodnog bacanja, napravio je korak udesno i šutnuo. Letjela je 22 metra te ušla sa zvukom sirene u koš za pobjedu Efesa

VIDEO

Kad sam bacio loptu, pomislio sam da smo opet izgubili, ali onda sam shvatio da ima dobar smjer i da bi mogla ući, ispričao je Zoran Planinić, autor “najluđega” koša ove sezone.

Milano je imao dva poena prednosti i slobodno bacanje tri sekunde prije kraja, no Langford je promašio. Planinić je uhvatio loptu, učinio korak udesno, bacio je preko cijelog terena i pogodio od ploče za pobjedu Efesa 61-60, prvu u Top 16 fazi Eurolige.

- Ovo mi je možda najdraži koš u karijeri! Nadam se da će i klubu i meni preokrenuti sezonu - rekao je Planinić jutro poslije.

- Ma mislio sam da je tri razlike i da će me faulirati, zato sam učinio korak udesno, htio sam im pobjeći. Dao sam joj ‘felša’ ravnajući se prema semaforu - otkrio je Zoka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Nije mu prvi put u karijeri da je zabio s ove udaljenosti. U NBA ligi sličan koš zabio je protiv Utah Jazza, no bilo je to sa sirenom u trećoj četvrtini, kad su Netsi već uvjerljivo vodili.

- Ne treniram posebno takve šutove, ali u svakom klubu često ostanem nakon treninga malo pucati i kladiti se sa suigračima. Nekad izgubim, nekada dobijem - smije se Zoran. 

Njegov ludi koš vjerojatno će obilježiti cijelu sezonu, no Krunu Simona zbog izvedbe protiv Žalgirisa u pobjedi svog Lokomotiva proglasili su igračem kola u Euroligi.

- On igra konstantno. Lijepo ga je gledati, uvijek sam volio njegovu igru. Imam iskustva s trenerom Pašutinom i znao sam da će se uklopiti - kaže Planinić, koji je u redovitom kontaktu s Bojanom Bogdanovićem i Lukom Žorićem, rivalima iz Fenerbahçe Ülkera.

- Rasporedi su nam suprotni, ali nađemo se na kavi ili na večeri. Nema puno vremena jer je raspored vrlo gust. Turci bi trebali više izlaziti u susret euroligašima - požalio se.

Upravo je Bogdanović jedan od razloga zbog kojih je Zoka završio reprezentativnu karijeru.

- Reprezentacija je sad Bojanova momčad, ja tu više nemam što tražiti. Pogotovo nakon četvrtog mjesta u Sloveniji. Mojim povratkom ne bi puno dobila, a mogla bi izgubiti. Ne, sigurno više neću igrati za reprezentaciju - odlučan je 31-godišnji Planinić.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska
Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem