To je to što me zanima!

'Moj nasljednik je - Mbappe! Neymar se putem izgubio...'

'Sad će svi pričati 'Stari Pele pokušava biti ljubazan prema mladima', ali nije tako. Mbappeu sam odmah nakon finala s Hrvatskom rekao isto što sada govorim vama. On ima sve da postane - novi Pele'
Vidi originalni članak

Nekad se za svaku novu nogometnu senzaciju govorilo da je 'novi Maradona ili novi Pele', današnji klinci pričaju o tome tko je ili bi mogao biti 'novi Cristiano ili Messi', ali kad na istu temu javno istupi jedna od ikona koja već jest na Mount Everestu nogometne povijesti onda ta priča odjekuje glasnije nego sva ostala 'graktanja zajedno'.

'Dečko je postao svjetski prvak s 19'!

Danas je (istini na volju: kao već dosta puta dosad) svoju procjenu u eter poslao za mnoge najveći ikad, Edson Arantes do Nascimento - Pele. Brazilci ga zovu jednostavno: O'Rei. Kralj. A Kralj veli ovako:

- Moj nasljednik je: Kilyan Mbappe! To sam mu rekao odmah nakon finala s Hrvatskom u Rusiji. 'Ti si svjetski naslov osvojio s 19, ja sa 17. S tom titulom si mi se približio, ali možeš me i dostići'. Znam što će se sad govoriti, 'Stari Pele pokušava biti ljubazan prema mladim lavovima', ali nije tako. Dečko ima tehniku i brzinu, zna zabiti i osvaja trofeje, a prije manje od mjesec dana je napunio tek 20 godina. Bude li pametan i bude li imao sreće da ga ne muče ozljede... On je taj. On može biti novi Pele - rekao je Brazilac oko kojeg ste se sa svojim starim svađali da nije bolji od Maradone (barem ako ste 'dinosaur' kao autor ovog teksta).

'Brazil još čeka Neymara'

Novinari su, normalno, Peleu odmah pod nos gurnuli činjenicu da mladi Francuz nije prvi kojeg je proglasio svojim nasljednikom. Ne tako davno isto je pričao za Neymara.

- Jesam, ali vidjeli ste kako je Brazil s njim kao glavnim igračem prošao na SP 2014. u domovini, pa nedavno na Mundialu u Francuskoj. Neymar sigurno ima talent bez limita, ali... Negdje se 'pogubio'. Spočitavaju mi da sam ga nerealno hvalio, a da ga sad pretjerano kritiziram, ali ni jedno, ni drugo zaista nije istina. On je 'moj', Brazilac. Hrabrio sam ga da bude bolji od mene jer sam mu to svim srcem želio, a sada ga ne kritiziram nego savjetujem, očinski. I dat ću sve od sebe da mu, ako ikad treba, pomognem, da bude najbolji, za sebe i za naš voljeni Brazil - objasnio je strijelac 1.000 golova, Kralj Pele.

Ni Mbappe ne misli da je toliko dobar

Da PSG-ovog napadača, sve ovako mlađahnog, idu najvažniji planetarni trofeji i da je svjetska klasa, to sigurno stoji. I Peleove riječi imaju golemu težinu no potvrdu će dobiti tek kada napravi nešto što još nismo vidjeli na nogometnim travnjacima. Zasad to nije demostrirao. A Pele, Messi i 'vanzemaljac' Maradona jesu. Istina, Messiju fali osvojeno SP no budimo realni... Ni Mbappe ne misli da može biti bolji od Messija.

Jer...Ako u obzir uzmemo virtuoznost i nogometnu raskoš, Mbappe objektivno ne može u istu priču s neopisivo čarobnim nogometom koji su igrali Diego Maradona i Pele, a koji danas igra Lionel Messi.

Idi na 24sata

Komentari 32

  • zuti_1 16.01.2019.

    Kog vise briga sto Pele ima za rec? Zadnjih 10 godina se svakom izjavom jos vise zakopa. Kaze pogledajte kako je Brazil prosao na 2 zadnja SP sa Neymarom, a 2014 kad su ispali je bio ozlijeden, a 2018 je propustio pola sezone i vratio se od ozlijede tjedan dana prije pocetka SP i dosli su do polufinala i ispali od Belgije.

  • novavrstaintelegentnogcovjeka 16.01.2019.

    Pele cini se dobio novu kilu koke od svog malog prijatelja maradone...

  • dirk_nowitzki89 15.01.2019.

    Pretpostavljam da autor clanka ocito misli da je messi bolji trenutno od ronalda pa i mbappea i ostalih koju su proglaseni sluzbeno boljima od messija. Bez uvrede messiju, odlican igrac je, al od zadnjih 6 godina on je 5 puta bia losiji od ronalda a autor clanka ga bez razmisljanja stavlja ispred ronalda? Nesto tu ne stima

Komentiraj...
Vidi sve komentare