To je to što me zanima!

Monza: Alonso pobijedio, M. Webber je preuzeo vrh

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Fernando Alonso ostvario je drugu pobjedu ove sezone u Svjetskom prvenstvu Formule 1, ujedno 24. u karijeri. Slavio je na VN Italije u Monzi...
Vidi originalni članak

Postao je Alonso tek 18. vozač u 60. izdanju utrke u Monzi koji je pobijedio nakon što je startao s prvog mjesta. No, nije sve teklo glatko za dvostrukog svjetskog prvaka. Odmah na startu je dopustio da ga prestigne aktualni svjetski prvak Jenson Button (McLaren), a umalo je ostao i bez drugog mjesta jer ga je dobro pritisnuo momčadski kolega Felipe Massa. No, uspio se othrvati napadima Brazilca, a potom je nastavio jurnjavu za Buttonom. Cijelo mu je vrijeme bio na "repu", ali uspio ga je prestići tek kroz boksove. Vodstvo je zadržao do samoga kraja i ugrabio 25 bodova koji su mu donijeli skok na treće mjesto u ukupnom poretku. Ferrari je, pak, ostvario prvu domaću pobjedu nakon 2006. godine. Odličan je Ferrarijev dan upotpunio Massa koji je utrku završio na trećem mjestu. Najveći antijunak utrke svakako je dosadašnji vodeći čovjek ukupnog poretka Lewis Hamilton (McLaren) koji je već u prvom krugu prednjim desnim kotačem dotaknuo Massin bolid i završio izvan staze. Velikom je pogreškom tako ostao bez prvog mjesta na koje je zasjeo Mark Webber (Red Bull) koji je nakon slabog starta u nedjelju završio na šestom mjestu.

VN ITALIJE: 1. Fernando Alonso(Ferrari), 1:16:24.572 2. Jenson Button (McLaren-Mercedes), 3. Felipe Massa (Ferrari) 4. Sebastian Vettel (Red Bull-Renault) 5. Nico Rosberg (Mercedes) 6. Mark Webber (Red Bull-Renault) 7. Nico Hülkenberg (Williams-Cosworth) 8. Robert Kubica (Renault) 9. Michael Schumacher (Mercedes) 10. Rubens Barrichello (Williams-Cosworth)

Idi na 24sata

Komentari 2

  • dijana italy 12.09.2010.

    Grande Fernando!!!!!!!!!!

  • simpi_1 12.09.2010.

    tu još bude svega do kraja sezone,neka bit će zanimljivije gledati

Komentiraj...
Vidi sve komentare