To je to što me zanima!

Morbidna proslava naslova u Sarajevu! Palili su lijes rivala

Natjecateljska komisija Nogometnog saveza BiH donijela je odluku o prekidu Premijer lige, a ta vijest razveselila je navijače Sarajeva čiji klub je osvojio peti naslov. A 'Horde zla' su to žestoko proslavile...
Vidi originalni članak

Sjećate se igrača s magičnom ljevicom kojeg je Torcida obožavala, a bio je na korak od odlaska u Inter Milano, kako je on sam tvrdio. Na kraju je sve propalo, a za propali transfer optužio je Zdravka Mamića i Marcela Brozovića.

Riječ je o Tinu-Svenu Sušiću (28) koji je posljednji nastup za Hajduk upisao prije četiri godine u porazu od Maccabija u play-offu za Europsku ligu. Infarktna utakmica u kojoj su Izraelci sretno prošli na jedanaesterce i bacili hajdukovce u plač. BiH nogometaš sa suzama u očima je na centru promatrao sve i znao da je njegova era u Hajduku završila nakon četiri godine. Bio je na vrhuncu karijere, ali u tome trenutku kao da je njegov razvoj stao.

Otišao je u belgijski Genk za dva milijuna eura, ali nigdje nije ni blizu pokazivao ono zbog čega je bio jedan od najboljih u Hajduku. Nije nigdje uspio steći afirmaciju, selio se u Venlo, Maccabi Tel Aviv, Hartberg, Royal Antwerp, ali sve je završavalo debaklom za njega. Sve dok mu ruku spasa nije pružilo Sarajevo.

Skupio je za njih dva nastupa, no i to mu je bilo dovoljno za prvi naslov u prvenstvu u karijeri! Natjecateljska komisija Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine je donijela odluku o prekidu Premijer lige i Kupa Bosne i Hercegovine, sve je potvrdio i Izvršni odbor, a Sarajevo je tako obranilo naslov koje je  osvojilo i prošle godine.

Sušić je s Hajdukom osvojio Kup 2013. godine, ali nikada naslov nacionalnog prvaka. A to su navijači Sarajeva žestoko proslavili na ulicama glavnog grada BiH. No pomalo i morbidno.

Novu titulu iskoristili su kako bi malo likovali i provocirali gradske rivale iz Željezničara, a za to su osmislili posebnu predstavu. Naime, preko stotinu navijača FK Sarajeva okupilo se na ulicama i sa sobom nosili lijes koji je bio pokriven zastavom Željezničara uz natpis: 1921-2020. Na kraju su i zapalili lijes.

'Horde zla' su ovom provokacijom htjele slikovito prikazati da im mrski rival i ove godine gleda u leđa, no možda su ipak malo pretjerali u ovome morbidnom slavlju. Ovo je Sarajevu peti naslov u nacionalnom prvenstvu BiH. Iako liga nije odigrana do kraja i odluka je donesena za stolom, navijači su ovaj naslov proslavili najžešće dosad.

 

 

 

Idi na 24sata

Komentari 17

  • 02.06.2020.

    Zar on ne igra u Interu, od kud sad Sarajevo, moze li mi netko pojasniti, nisam u toku

  • 02.06.2020.

    Taj lazar ne može nigdi drugo igrat nego tu di igra

  • 02.06.2020.

    Kriv mu marcelo brozvić?

Komentiraj...
Vidi sve komentare