To je to što me zanima!

Morski vukovi napadaju: Liga je jača, pozvali smo kolege iz BiH

ROĐENDANSKE FOTKE Igrači Split Seawolvesa pozirali su u Meštrovićevu Kašteletu, atraktivnoj lokaciji na splitskim Mejama povodom desetog rođendana kluba, osnovanog 7. ožujka 2008.
Vidi originalni članak

Željeli smo pojačati ligu, povećati broj klubova, pa smo se sjetili kolega iz susjedne BiH. Tako su prošli vikend sezonu otvorili Tuzla Saltminersi i Sarajevo Spartansi.

Riječi su to kojima Ante Ajduk, glavni trener Split Seawolvesa, prvaka države, uvodi u svijet našeg američkog nogometa.

- Tradicija i veliki ragbi okršaji splitske Nade i zeničkog Čelika dali su nam ideju i eto, ona je uoči ove sezone provedena u djelo - dodaje Ajduk.

Split Seawolvsi obranili su naslov prvaka i postali prva momčad kojoj je to uspjelo.

Uz njih, ove sezone u ligi će biti Zagreb Patriotsi, Bjelovar Greenhornsi te ‘gosti’ iz BiH.

- Favorita nema, liga je puno jača nego prošle godine, više je klubova i utakmica, raznolikiji su protivnici. Trebat će se puno bolje pripremati. A gledateljima će biti zanimljivije - kaže Ajduk, čiji Seawolvesi otvaraju sezonu u nedjelju u 15 sati u Bjelovaru.

- Prvaci smo u obje konkurenciji, ‘tackle’ i ‘flag’, a sad smo se konačno preselili na pravi teren, na ‘Dalmatinca’, a sad imamo prave uvjete za treninge u centru grada.

Ovog proljeća Seawolvsi su obilježili deset godina postojanja kluba i odradili slavljeničko snimanje na prekrasnoj lokaciji Meštrovićevog Kaštilca, smještenog u splitskom predjelu Meje, ispod južnih obronaka Marjana, tik uz more, u blizini Galerije Meštrović.

- Željeli smo napraviti nešto posebno, drukčije, do sad neviđeno. Kako smo iz Splita, smatrali smo da je vizura Meštrovićevog Kašteleta pravi izbor. Posebna je, a manje je poznata nego Dioklecijanova palača ili zvonik Sv. Duje. Lokacija je prekrasna, no za nju nažalost malo ljudi zna. Tu je i crkvica koja se naziva hrvatskom Sikstinskom kapelom.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • nikopolidis_71 23.09.2018.

    Handegg

Komentiraj...
Vidi sve komentare