To je to što me zanima!

Most: Nezamislivo je da se u ložama stadiona pije alkohol

Apsurdno je da HNS ne želi provoditi zakon. Cilj zakona je uvesti red u financiranje klubova, povećati transparentnost i maknuti sve osobe iz sporta, koje su kršile propise i zakone, kaže Gjureković
Vidi originalni članak

Novi Zakon o sportu stupio je na snagu u utorak, a HNS se pobunio protiv njega. Ne samo HNS nego i Hrvatski olimpijski odbor (HOO). Što taj zakon donosi raspravljali su jedan od autora zakonskih promjena Srđan Gjurković, saborski zastupnik Mosta Marko Sladoljev te bivši potpredsjednik HNS-a Ivan Brleković u gostovanju na Prvom radiju HRT-a.

- Apsurdno je da Hrvatski nogometni savez ne želi provoditi zakon. Cilj zakona je uvesti red u financiranje klubova, povećati transparentnost i maknuti sve osobe iz sporta, a koje su kršile propise i zakone. Isto tako potrebno je depolitizirati sport - rekao je Srđan Gjurković da bi Sladoljev nastavio:

- HDZ i SDP nisu radili mnogo na sređivanju problema u hrvatskom sportu. Vrijeme je da se pristup prema sportu promijeni inzistiranjem na striktnoj primjeni i provođenju zakona. Nezamislivo mi je da se u ložama nogometnih stadiona konzumira alkohol, a za istu takvu radnju ispred stadiona običan navijač će biti kažnjen. Bivši dopredsjednik Dinama Zdravko Mamić je imao šest prijava, ali je usprkos tome obavljao i dalje obavlja visoke funkcije u klubu i savezu. Ovaj zakon bi to trebao spriječiti.

Ivana Brlekovića zabrinjava činjenica da u skupštini HNS-a 14 od 17 članova dolazi iz HDZ-a.

- Nepoštivanje zakona vodi u anarhiju - rekao je bivši potpredsjednik HNS-a.

- Uvjeren sam da će se ići ka kompromisu. HNS će dobiti dodatni rok od 90 do 120 dana kako bi se prilagodio odredbama zakona iako je to trebao učiniti do jučer.

Sladoljev je napomenuo kako podržava inspekcije.

- Pozdravljam najavu ministra Predraga Šustara da će inspekcije krenuti u kontrole - naglasio je Mostov zastupnik.

Kao što je već spomenuto, osim HNS-a, ni HOO nije zadovoljan novim zakonom.

- HOO je očito nezadovoljan jer zakon inzistira na transparentnosti. Zakon nije savršen kao ni jedan drugi, no na nama je da ga kroz izmjene i dopune poboljšavamo kao i svaki drugi - zaključio je Sladoljev.

Idi na 24sata

Komentari 31

  • drmm 12.02.2016.

    ...gdje je most bio,kad je gospođa precednica drmnula tri pive na maksimiru...jedva su je dečki iz osiguranja spriječili,da ne skine grudnjak...!!!

  • Qurcy Ban 10.02.2016.

    Oroputuj malo svijetom, prije nego li provališ ovakvu glupost. U ložama diljem EU podrazumjevaju se vrhunska vina i šampanjci...

  • mrki72 10.02.2016.

    a u p.m. sad se most razumije i u sport pa kakve veze ima ako se u ložama pije alkohol odite malo po svjetu pa vidite kako se pije u ložama

Komentiraj...
Vidi sve komentare