To je to što me zanima!

Marin Čilić porazio je Berdycha u tri seta i izborio polufinale!

Marin Čilić odigrao je odlično u svojem trećem četvrtfinalu na US Openu i pobjedom 6-2, 6-4, 7-6 izborio je polufinale Grand Slama prvi put od Australian Opena 2010.
Vidi originalni članak

Sjajan je bio početak meča, u kojem je Marin Čilić već u prvom setu realizirao tri od svoje četiri break lopte i došao do početnih 6-2 za samo 28 minuta igre. S dobrim ritmom nastavio je odmah na početku drugog seta, kad je uzeo servis Tomašu Berdychu i krenuo prema vodstvu od 2-0 u setovima. 

Do njega je i došao sa sigurnih 6-4, uz fantastičan posljednji gem, u kojem je imao tri asa i mirno priveo drugi dio meča kraju. Malo nervoze bilo je na početku trećeg seta jer je Berdych uz jedan break došao do prednosti 3-0. 

Čilić se vratio oduzimanjem servisa pri 4-2, a nakon što su i jedan i drugi tenisač držali servis, ušlo se u odlučujuću, 13. igru. I tamo je bilo svega, Berdych je imao prvi mini-break, pa izgubio dva svoja servisa u nizu za prednost Čilića. Onda je i naš igrač poklonio poen Čehu, no na 4-4 opet je došao do prednosti. 

Dva servisa od 5-4 do kraja bila su odlična, prvi as, a drugi je doveo do sigurnog forehanda za kraj meča i prolazak u polufinale US Opena. 

- Osjećaj je nevjerojatan, pogotovo poslije ovih teških vremena u mojoj karijeri u posljednje dvije godine. Presretan sam što se sve posložilo, moj tim je odličan, a ja zaista uživam biti na terenu - rekao je Marin Čilić poslije meča. 

U polufinale US Opena ušao je prvi put u karijeri, nakon što je dvaput zaustavljen u četvrtfinalu. Ovo će mu biti prvi polufinale Grand Slama nakon Australian Opena 2010. godine. 

- Nevjerojatan dan za mene, malo sam se bolje prilagodio uvjetima od Berdycha, dobro sam servirao cijelo vrijeme, a taktički smo odradili meč odlično. Slični smo igrači nas dvojica, bio sam samo malo bolji. 

U polufinalu ga očekuje dvoboj s boljim iz ogleda Rogera Federera i Gaela Monfilsa

- Gledat ću meč na televiziji, bit će sigurno odličan susret, obojica su vrhunski igrači - zaključio je Čilić. 

Dodig i Melo bez finala

Ivan Dodig i Marcelo Melo bili su jako dobri u konkurenciji parova, ali ipak nisu uspjeli doći do finala. U polufinalu ih je pobijedio par Lopez - Granollers sa 6-4, 6-4.

Idi na 24sata

Komentari 257

  • strmi007 05.09.2014.

    Svaka čast!

  • đuro kojotovski 05.09.2014.

    Čilića je spasilo ono kad je Berdychu dvaput loptica udarila od pod i kad se svađao sa sutkinjom, to ga je psihički slomilo.. da toga nije bilo, sigurno bi gledali još setova jer se vidjelo da je Čilić potonuo, ali eto, uspio se vratiti..

  • josip949 05.09.2014.

    otkako ga goran trenira sve je bolji i bolji samo nastavi...

Komentiraj...
Vidi sve komentare