To je to što me zanima!

Mourinho po titulu: Gdje gledati finale Uefine Konferencijske lige

Borba za trofej u novoosnovanoj Konferencijskoj ligi u finalu između Rome i Feyenoorda počinje u 21 sat, a prijenos utakmice bit će na kanalu RTL 2
Vidi originalni članak

Nogometaši Rome i nizozemskog Feyenoorda večeras od 21 sat u Tirani igraju finale Konferencijske lige. Finale se igra u Kombetare Areni koja može primiti 21.690 gledatelja, a sve ulaznice su rasprodane. 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Momčad Josea Mourinha u lovu je na prvi europski trofej, a do završnice su stigli pobjedom u polufinalu protiv Leicestera. Nizozemci će pak preko Rome pokušati osvojiti četvrti europski trofej i prvi u trećem po rangu europskom klupskom natjecanju. 

Talijanski prvoligaš izgubio je u finalu Kupa prvaka 1984. od Liverpoola nakon slabijeg izvođenja penala, a poraženi su i 1991. u finalu Kupa Uefe protiv Intera.

Feyenoord je do finala prošao tri kvalifikacijska kruga te je ostao neporažen izbacivši Marseille. Mourinhove trupe su jednom bile poražene i to od norveškog Bodo Glimta koji ih je u grupnoj fazi porazio s 6-1. 

Nakon što je slavio u Ligi prvaka i Europskoj ligi, portugalski strateg Jose Mourinho protiv Feyenoorda u Tirani ima priliku slaviti i u prvom izdanju Konferencijske lige. 

- Da, ja sam trener koji može ispisati povijest.. Naravno da bi volio i zbog sebe osvojiti ovaj trofej, ali posebno zbog navijača koji dugo nisu iskusili nešto tako, te igrača kojima je ovo prilika da naprave iskorak u karijeri. Morate znati da sam manje egocentričan nego prije, više sam klupski čovjek. Postao sam mekan - kazao je Mourinho. 

Osvojio je Kup Uefe s Portom, Ligu prvaka godinu potom, ima i Ligu prvaka s Interom, Europsku ligu s Manchester Unitedom. Sad može osvojiti peti europski trofej, a u kolekciji mu nedostaje samo Uefin superkup, gdje je gubio triput.

Dvoboj između Rome i Feyenoorda možete pratiti od 21 sat, a uvodnu emisiju od 20.20 na RTL 2.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • lukic1991 25.05.2022.

    rtl 2

Komentiraj...
Vidi sve komentare