To je to što me zanima!

Mourinho najavio kupnju desnog braniča i veznjaka

Unatoč silnim milijunima kojeg troše iz godine u godinu, nogometaši Real Madrida posljednji su naslov u Ligi prvaka proslavili 2002. godine
Vidi originalni članak

Jose Mourinho stigao je u Real Madrid s namjerom da 'kraljevima' vrati naslov u Ligi prvaka. Portugalski trener odveo je Porto na tron tog natjecanja, a prije no što će isto ponoviti s Interom, engleski je Chelsea dva puta uveo u polufinale. Nakon što je klub sa Santiago Bernabeua pred početak prošle sezone potrošio više od 250 milijuna eura za dovođenje Cristiana Ronalda, Kake, Karima Benzeme, Xabija Alonsa i ostalih sezona je upropaštena, a vitrine ostale prazne.
- Liga prvaka je najteže natjecanje, znamo što nam slijedi, znamo da nas čeka naporan rad, ali mi ćemo ga u miru obavljati - kazao je Mourinho podsjetivši na glavni cilj kluba, ali i na to da je s Portom i Interom do konačne nagrade stigao u drugoj sezoni.
- Ne volim se braniti mišlju da je za uspjeh potrebno mnogo vremena, već agresivno pristupiti njegovom ostvarivanju. Meni je najvažnije pobjeđivati, pa me ne plaše niti magnitude ovoga kluba. Izazov nije lak, ali ga s nestrpljenjem očekujem - dodao je Portugalac otkrivši da će pojačanja tražiti u posljednjem i veznom redu svoje nove momčadi:
- U Sergiju Ramosu Real ima jako dobrog desnog braniča, no ja mislim da će on biti još bolji na poziciji središnjeg stupa obrane. Zato trebamo popuniti mjesto na desnoj strani. Također, treba nam i zamjena na lijevoj strani na kojoj igra Marcelo. Real mora imati balansiranu momčad, no s različitim tipovima igrača na svakoj poziciji i zato ćemo takvoga naći. Moramo igrati finale svakog natjecanja u kojem ćemo biti, neovisno o tome hoćemo li u njemu slaviti ili ne. Za takvo što nam treba raznolikost po mjestima u momčadi.
- Nadalje, srednji red je izuzetno važan, a kopletiranog igrača u sredini veze jako je teško pronaći. Više je "desetki" i defanzivnih veznjaka. Ne možemo pričati o tome tko je najbolji igrač sredine terena budući je upitno kako bi se koji od njih snašao u drugim nogometnim kulturama.
- Nitko ne može tvrditi da bi Frank Lampard zabio 30 golova u Seriji A ili Primeri, no u Premiershipu ih u prosjeku postiže 28 što je upravo nevjerojatno. Jednako tako, ne može se tvrditi da bi (Barcelonin par) Xavi ili Andres Iniesta jednako kvalitetni bili u Engleskoj ili Italiji - objašnjava Mourinho.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • user_45688 01.06.2010.

    Podrška Alessandru10 i bosni80!!! HALA MADRID!

  • user_44083 01.06.2010.

    Kupite Srnu za 20 mil.eur.To je realu sitniš za provjerenog igrača koji ne varira poput sadašnjih obrambenih igrača reala,dvije utakmice odrade dobro,pa 5 utakmica prime 10 golova!!!

  • bosnia_80 01.06.2010.

    @cruijf... hoćeš da kažeš da u interu do dolaska mourhina nije bilo dobrog brašna u zadnjih 45 godina?? a onda ga je tek mourinho nabavio, hehe... s obzirom da je tek ove godine neko od intera uspio napravit vrhunski kolač :P ... po tebi u interu ranije nije bilo novca, nije bilo ni kupovine velikih nogometaša...poput roberta carlosa, figa, vieria, rekoube, Il fenomena, crespa, ibrahimovića... ccc.. dobro je rekao Alessandro, hlađenje pod hitno :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare