Obavijesti

Sport

Komentari 5

Mourinho najavio kupnju desnog braniča i veznjaka

Mourinho najavio kupnju desnog braniča i veznjaka
1

Unatoč silnim milijunima kojeg troše iz godine u godinu, nogometaši Real Madrida posljednji su naslov u Ligi prvaka proslavili 2002. godine

VIDEO

Jose Mourinho stigao je u Real Madrid s namjerom da 'kraljevima' vrati naslov u Ligi prvaka. Portugalski trener odveo je Porto na tron tog natjecanja, a prije no što će isto ponoviti s Interom, engleski je Chelsea dva puta uveo u polufinale. Nakon što je klub sa Santiago Bernabeua pred početak prošle sezone potrošio više od 250 milijuna eura za dovođenje Cristiana Ronalda, Kake, Karima Benzeme, Xabija Alonsa i ostalih sezona je upropaštena, a vitrine ostale prazne.
- Liga prvaka je najteže natjecanje, znamo što nam slijedi, znamo da nas čeka naporan rad, ali mi ćemo ga u miru obavljati - kazao je Mourinho podsjetivši na glavni cilj kluba, ali i na to da je s Portom i Interom do konačne nagrade stigao u drugoj sezoni.
- Ne volim se braniti mišlju da je za uspjeh potrebno mnogo vremena, već agresivno pristupiti njegovom ostvarivanju. Meni je najvažnije pobjeđivati, pa me ne plaše niti magnitude ovoga kluba. Izazov nije lak, ali ga s nestrpljenjem očekujem - dodao je Portugalac otkrivši da će pojačanja tražiti u posljednjem i veznom redu svoje nove momčadi:
- U Sergiju Ramosu Real ima jako dobrog desnog braniča, no ja mislim da će on biti još bolji na poziciji središnjeg stupa obrane. Zato trebamo popuniti mjesto na desnoj strani. Također, treba nam i zamjena na lijevoj strani na kojoj igra Marcelo. Real mora imati balansiranu momčad, no s različitim tipovima igrača na svakoj poziciji i zato ćemo takvoga naći. Moramo igrati finale svakog natjecanja u kojem ćemo biti, neovisno o tome hoćemo li u njemu slaviti ili ne. Za takvo što nam treba raznolikost po mjestima u momčadi.
- Nadalje, srednji red je izuzetno važan, a kopletiranog igrača u sredini veze jako je teško pronaći. Više je "desetki" i defanzivnih veznjaka. Ne možemo pričati o tome tko je najbolji igrač sredine terena budući je upitno kako bi se koji od njih snašao u drugim nogometnim kulturama.
- Nitko ne može tvrditi da bi Frank Lampard zabio 30 golova u Seriji A ili Primeri, no u Premiershipu ih u prosjeku postiže 28 što je upravo nevjerojatno. Jednako tako, ne može se tvrditi da bi (Barcelonin par) Xavi ili Andres Iniesta jednako kvalitetni bili u Engleskoj ili Italiji - objašnjava Mourinho.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'
NEPOTREBNA SCENA

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici
NOĆENJE NA VRHU

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici

Varaždin je zadnji put zaustavio Dinamo na domaćem terenu, a mogao je to napraviti i ovaj put da je Dabro kaznio grešku Theophilea. Vidović je zabio pobjednički gol za samo 53 sekunde u drugom poluvremenu
VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić
GOLIJADA U SPLITU

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić

Sadržajnu utakmicu bez Marka Livaje pred praznim Poljudom odigrali su Hajduk i 'davljenik' Rudeš. Rudešani su u Split stigli spuštenog garda pa teško nastradali, no uspjeli su stvoriti niz odličnih prilika