To je to što me zanima!

Mourinho: Ovi današnji igrači su dječaci, najobičnija derišta

To su sve dječaci, a ne muškarci. Zapravo, to su obična derišta koja su okružena nekim stvarima koja meni nikako ne pomažu u radu, a ni njima u životu, 'oprao' je Mourinho mlade nogometne nade
Vidi originalni članak

Jose Mourinho opet nema dlake na jeziku. 

Obrušio se na pristup igri modernih nogometaša usporedivši ih s pristupom njegova 'mezimca' Franka Lamparda

- Moram se još naviknuti na ovaj svijet, na ono što su mladi danas. Teško mi je razumijeti razliku između rada s profesionalcem poput Franka Lamparda, koji je s 23 godine već bio pravi muškarac misleći isključivo na trening i nogomet, i ovih 'novih' dečkiju koji su s toliko godina još uvijek obični klinci - rekao je 'The Special One'.

- To su sve dječaci, a ne muškarci. Zapravo, to su obična derišta koja su okružena nekim stvarima koja meni nikako ne pomažu u radu, a ni njima u životu - nastavio je Mourinho insinuirajući manjak profesionalizma u radu s mladima. 

S obzirom da je i sam roditelj, prilagodba mu je bila nešto lakša.

- Morao sam se prilagoditi. Prije deset godina u svlačionici nijedan igrač nije imao telefon. Sad to, kao trener, morate prihvatiti. Ako se pobunite, dolazi do sukoba s igračem. Zaustaviti igrača da napravi nešto glupo na društvenim mrežama? Nema šanse! - izjavio je brutalno iskreno. 

Mourinho je u 23 godine, koliko je već trener, naučio kako dišu pojedine generacije. I ovoj ima lijeka. 

- Tehnologija nam je omogućila određene stvari, ali ključ uspjeha i vodstva je u razumijevanju igrača s kojima radite - zaključio je.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • mestar 23.03.2017.

    Prvi put da se slazem s njegovom izjavom. Kakova su tek ta dersta u nasoj reprezentaciji i klubovima koji bojkotiraju trenere i vuku se kao prebijene macke po terenu.Gledam jednom kad je zavrsila utakmica reprezentacije samo jedan ili dva igraca imaju mokre majice ostali svi suhi nije im se ni frizura pomrsila ni oznoila.

  • M.BOCWANNA 23.03.2017.

    Vjerovatno pri toj izjavi misli i na svog dotepenca Pogbu.. Go Niger Go

  • Damir0702 23.03.2017.

    Mozete o njemu rec sto hocete al covjek je u pravu. Nema tu vise muske igre, vecina igraca su razmazene tetkice. Prije se igralo sa strascu i ponosom a danas samo zbog para.

Komentiraj...
Vidi sve komentare